Imerohtu ei ole olemas, kuid apteegis on saadaval väga head preparaadid, mis sisaldavad unehormooni melatoniini. Apteekrite sõnul on unehäirete korral suu kaudu manustatud melatoniinist palju abi: see aitab uinuda, tagab rahuliku une ja aitab vältida soovimatuid öiseid ärkamisi. Kõige efektiivsemad on melatoniini sisaldavad keelealused spreid. Nende eeliseks on hea omastatavus ja kiire toime. Melatoniin imendub keele alla pihustades väga kiiresti ja hakkab toimima juba paarkümmend minutit pärast manustamist.

Melatoniini suureks eeliseks on see, et ta on kehaomane aine, mis ei põhjusta päevast unisust või uimasust ega tekita sõltuvust. Selle asemel aitab ta luua seisundi, mis sarnaneb loomupärase unisusega enne magamajäämist. Lisaks sellele toetab melatoniin immuunsust, kaitseb närvirakke ja toimib antioksüdandina.

Millist melatoniinipreparaati eelistada?

Apteekides on saadaval erinevaid melatoniinipreparaate. Mida eelistada?

Heaks valikuks on Good Sleepi sprei, mis sisaldab melatoniinile lisaks ka kannatuslille ekstrakti. Selline kombinatsioon on tõhus, sest kui melatoniin ja kannatuslille ekstrakt ühinevad keelealuses pihustis, juhtub midagi märkimisväärset: nende looduslike ainete mõju muutub palju tugevamaks kui nende toimed eraldi võetuna. Melatoniin paneb uinumist soodustavale toimele aluse: ta tekitab loomuliku unisuse, andes kehale märku, et on aeg magama jääda. Samal ajal hakkab mõjuma kannatuslille ekstrakt, mis lõõgastab, rahustab ning leevendab ärevust.

  • Keelealune manustamine tagab väga kiire toime.

  • Lisaks uinumist soodustavale toimele on sel ka rahustav ja lõõgastav mõju.

  • Sobib inimestele, kes soovivad kiiret uinumist soodustavat toimet.

  • Piisab ainult ühest pihustusest enne uinumist.

  • Spreipudelist piisab 210 manustuskorraks.

Melatoniini ja kannatuslille ekstrakti koosmõju ei tähenda mitte ainult kiiremat uinumist, vaid ka sügavamat ja kosutavamat und. Erinevalt retseptiga väljastatavatest uinutitest, mis võivad põhjustada sõltuvust ja kõrvaltoimeid, pakub see kombinatsioon täiesti ohutut uinumisabi.

Neile, kes soovivad lisaks uinumise soodustamisele veelgi tugevamat rahustavat ja lõõgastavat toimet, sobivad hästi Good Sleepi kapslid, milles on lisaks melatoniinile ja kannatuslille ekstraktile ka palderjani- ning humalaekstrakt.

Good Sleepi sprei ja kapslid on märtsis soodushinnaga saadaval e-poes www.kbmtervis.ee ja Apotheka apteekides üle Eesti.

 

Jaga
Kommentaarid