Catline soovis peale keskkooli minna just Tartusse õppima. „Meditsiinikoolile langes valik seetõttu, et õe kutse tundus olevat kindel valik eluks. Samuti teadsin, et õendus on pidevalt arenev ja lai valdkond, mis pakub lõputult õppimis- ja arenguvõimalusi,“ räägib ta oma valikust.

Operatsiooniõeks sai ta aga läbi juhuse. Peale meditsiinikooli lõpetamist 1998. aastal polnud ta sellest ametist varem midagi kuulnud. Juhtus aga nii, et minu Nooruse tänava meditsiinikooli ühiselamu valvur Sveta, kes töötas osaajaga sterilisatsiooniosakonnas, rääkis mulle, et Maarjamõisa haigla operatsiooniteenistus otsib operatsiooniõdesid. Nii läksingi naiivse värske õena operatsiooniteenistusse tööd küsima,“ meenutab ta saatuslikku hetke. Sellesse ametisse armus ta jäägitult.

Milline on operatsiooniõe töö ja kuidas see erineb tavaõe tööst?

Operatsiooniõde seisab patsiendi eest kõige haavatavamal ajal – kui patsient on narkoosis ja ise enda eest mingil moel seista ei saa. Õdede töö ühisosaks on patsiendi eest hoolitsemine ja tema turvalisuse tagamine.

Operatsiooniõed töötavad alati operatsioonisaalides ja peavad olema kursis kirurgiliste instrumentide, masinate ja seadmetega, mis pidevalt uuenevad.

Intervjuud nõudliku ametiala esindajaga loe edasi juba artiklist.