1. Silmade laseroperatsioonide näol on tegu maailmas kõige populaarsema ja turvalisema plaanilise operatsiooniga – aastas valivad üle 30 miljoni inimese selle võimaluse, et oma nägemist parandada.

Eestis tehakse aastas umbes 6000 nägemist korrigeerivat laserprotseduuri. KSA Silmakeskuses vabanevad aastas tuhanded inimesed lühinägelikkusest tänu populaarsele Flow 2.0 puute- ja lõikevabale laserprotseduurile.

2. Flow 2.0 laserprotseduuri tegemine kestab väga lühikest aega. Olenevalt lühinägelikkuse suurusest töötab laser keskmiselt ühe silma lühinägelikkusest vabastamiseks 15 sekundit. Kahe silma puhul kulub kokku kõigest 30 sekundit.

3. Flow 2.0 laserprotseduuri näol on tegu väga silma säästva protseduuri tüübiga. Selleks, et vabaneda näiteks –6 dioptri suurusest lühinägelikkusest, lihvib laser sarvkesta õhemaks umbes ühe A4-paberi paksuse jagu.

Ideaalis ei tohiks pärast laserprotseduurist täielikku taastumist mikroskoobi all midagi näha olla. Sarvkest peab olema ideaalselt selge ja ühtegi jälge laserprotseduurist näha ei ole. See tähendab, et silmaarstki ei tohiks aru saada, et mingeid manipulatsioone on silmaga teostatud. Küll saavad aru, et protseduur on teostatud, diagnostikaaparaadid, mis sedastavad, et sarvkest on tavainimeste omast veidi õhem ja lamedam.

4. Levinud arvamus on see, et laserkiired on kuumad ja kõrvetavad laserprotseduuri ajal silma. Tegelikkuses on aga silmakirurgias kasutatavate laserite kiired külmad!

5. Laserprotseduur on võrreldes prillide või kontaktläätsede kasutamisega palju keskkonnasäästlikum valik.

Kas teadsid, et umbes 150 miljonit inimest kannavad maailmas kontaktläätsi, tekitades sellega hinnanguliselt üle 132 miljoni kilogrammi prügi aastas? Ja mis veel kurvem – umbes 20% kontaktläätsede kandjatest tunnistavad, et lasevad oma kasutatud läätsed WC-potist veega alla. See tähendab aga suurt hulka mikroplasti meie ookeanides, kalade kõhus ja lõpuks meie toidulaual. Palun viska alati kasutatud kontaktläätsed prügikasti!

6. Flow 2.0 laserprotseduuri ajal on vaja patsiendil jälgida laseris põlevat rohelist täppi. Mis aga juhtub, kui täpist mööda vaadata? Või näiteks laserprotseduuri ajal aevastada? Vastus on, et mitte midagi! Laser jälgib silma liikumist 1050 korda sekundis ja seitsmes erinevas dimensioonis, seega on ta inimesest alati kiirem ja püüab kinni kõikvõimalikud silma liikumised. Samuti asetatakse silmadele protseduuri käigus lauhoidjad, mis tähendab seda, et ka näiteks pilgutamise pärast pole vaja muretseda.

7. Kõige väiksem lühinägelikkus, mida on Flow 2.0 laserprotseduuriga korrigeeritud, on –0,5 dioptrit. Flow 2.0 meetodit saab maksimaalselt kasutada kuni –9-dioptrilise lühinägelikkuse korrigeerimiseks. Ehk isegi kui sul on väike miinus, aga see häirib su igapäevaelu, on laserprotseduuri tegemine võimalik!

8. Kas teadsid, et laserprotseduur on pikas ajaperspektiivis kordades soodsam valik kui prillid või läätsed? Kui näiteks 25 aasta vanune inimene kulutab iga kuu 20 eurot läätsedele ja iga kolme aasta tagant 200 eurot prillidele, siis 60-aastaseks saades on tal kulunud nägemise abivahenditele üle 10 000 euro. Mõned vahetavad prille igal aastal ja osa investeerivad ka optilistesse päikeseprillidesse. Ehk laserprotseduur on vägagi mõistlik investeering pikkadeks aastateks.

9. Kontaktläätsede hügieenist ja kandmisajast kinni pidamine on ülioluline. Kas teadsid, et ühepäevaseid kontaktläätsi tavapäraselt kasutades on nägemist ohustava silmapõletiku tekke risk neli korda suurem võrreldes sellega, kui sinu silmadele oleks tehtud laserprotseduur? Kui kannad aga kontaktläätsi liiga pikalt või ununevad need silma näiteks ööseks, on risk nägemist kahjustava silmapõletiku tekkimiseks kontaktläätsede tõttu lausa 20 korda kõrgem!

10. Lasersilmakirurgia algusjärgus oli kordusprotseduuride vajalikkus umbes 30% juhtudest. Tänu tehnoloogia arengule ja patsientide rangematele valikukriteeriumidele on see number õnneks aastate jooksul langenud. KSA Silmakeskuses on Flow 2.0 laserprotseduuri läbinud klientidel kordusprotseduuride vajadus vaid 1–2% inimestest.

11. Flow 2.0 laserprotseduuri puhul tasub taastumiseks võtta üks nädal, mille jooksul kehtivad mõned elustiilipiirangud – ei tohi teha tugevat trenni, käia saunas ega ujumas ning tarbida alkoholi. Pärast üht nädalat võib aga absoluutselt kõike jätkata! Kuna tegu on puute- ja lõikevaba laserprotseduuriga ehk silmale ei tehta lõiget, võib pärast nädalat tagasi minna näiteks poksitrenni, sukelduma või langevarjuga hüppama!

12. Kas teadsid, et 2023. aastal läbi viidud KSA kliendiküsitluses vastasid 1500 KSA-s laserprotseduuri läbinud inimest, et 99% arvates on tänu Flow 2.0 laserprotseduuri tegemisele nende elu nüüd mugavam? 97% arvates tõstis laserprotseduuri tegemine oluliselt nende elukvaliteeti! 93% vastajatest ütlesid, et tegu on nende elu ühe parema otsusega, ja 98,99% soovitaksid KSA Silmakeskust oma sõbrale!

Soovid teada, kas võiksid olla sobilik kandidaat lühinägelikkusest vabanemiseks? Kui jah, siis täpse vastuse annab laserprotseduuri sobivusuuring. Praegu saad Flow 2.0 silmauuringule KSA Silmakeskuses registreerida superhinnaga 29 eurot (tavahind 69 eurot). Nii osaled ka 300-eurose Flow 2.0 laserprotseduuri kinkekaardi loosis. Vaata lähemalt SIIT. Lisaks ülipõhjalikule silmauuringule ootab sind optometristi konsultatsioon, viietärniline klienditeenindus ja meeldiv atmosfäär värske kohvi ning smuutidega!

Jaga
Kommentaarid