Noorteklassis võitis Kreete kuld kulla järel, pidi vaid vahel harva teistele andekatele noortele alla vanduma. Kreete peab saavutuseks juba seda, et on tõkkesprinterina saanud startida eri vanuseklasside MMidel ja EMidel. Eesti meistriks on ta tulnud 30 korda, talvistel kergejõustiku karikavõistlustel püstitas 60 meetri tõkkejooksus koguni uue rahvusrekordi. Praegu käib Kreetel kõva töö ja treening 2024. aasta hooaja nimel ning mõistagi unistab ta ka olümpiamängudest.

Trenni teeb noor naine kord päevas esmaspäevast laupäevani. „Olen enda jaoks lahti mõtestanud, et iga trenn aitab mul oma eesmärkidele ja unistustele lähemale jõuda.“ Tunnet, et ei taha või viitsi trenni minna, pole ta senise 15 aasta jooksul naljalt tundnud. „Treenimine ongi minu number üks jõuallikas,“ kiidab sprinter.

Kreete elas üürikest aega Ameerikas, kus plaanis edasi õppida ja treenida, kuid plaanid nurjas sealne keerukas ja pikk bürokraatiaprotsess. „Pidin kaks ja pool aastat tõestama, et ma ei ole profisportlane,“ räägib ta USA riikliku ülikoolide spordiühenduse NCAA nõudmistest. „Ülikooli jõudsin viimaks 2019. aasta veebruaris, koju tagasi tulin juba 2020. aasta märtsis. Kinesioloogia eriala ma kahe ja poole semestri jooksul kuigi palju õppida ei jõudnudki.“

Tagasi tulles otsustas Kreete õppima minna Eestis ja valis erialaks psühholoogia inimeseõpetuse suunaga...

Kreete on terve elu tugevalt allergiline olnud. Noore paljutõotava sportlase lugu katsumustest tervisega loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid