Just sellise huvitava manageerimisülesande nagu Allan tabavalt oma terviseandmete igapäevast analüüsi nimetab, sai mees kaks aastat tagasi, kui tal diagnoositi järsku alanud diabeet. Paastuvere glükoosinäit oli 16, samal ajal, kui maksimumnorm on kuus.

„Nii naljakas, kui see ka ei kõla, siis diabeedi diagnoos on olnud üks paremaid asju mu elus,“ tõdeb Allan. „See pani mind olulisel määral huvi tundma, kuidas toimib mu ainevahetus ja jälgima 24/7 oma veresuhkrut.“ Koos diabeediravimite, regulaarse terviseanalüüsi ning toitumise jälgimisega on näitajad täna normis.

„Olen hariduselt matemaatik ja mulle meeldib arvandmetega tegeleda,“ tõdeb Allan ning kirjeldab, kuidas ta erinevate toitainete mõju sarnaselt ettevõtte finantsandmetega valemite abil graafikuteks joonistas, et iga kõver ja koosmõju välja arvutada.

Loomulikult teab Allan tehnoloogiaettevõtjana kõiki kaasaegseid võimalusi, mis terviseandmeid aitab süstematiseerida ja analüüsida.

Kuidas Allan oma tervist jälgib – milliseid näitajaid ja milliseid tehnoloogilisi vidinaid kasutades, loe edasi juba artiklist. Laboriarst annab ka loetelu, milliseid näitajaid võiks üks mees enda kohta teada.