Siin on mõned saates jutuks tulevad olulised teemad, millele enne reisi mõelda ja mille osas saad nõu ning abi Lääne-Tallinna Keskhaigla reisimeditsiini nõustajalt.

Tervisekindlustus: Veendu, et sinul ja perel oleks kehtiv rahvusvaheline tervisekindlustus, mis katab võimalikud terviseprobleemid reisi ajal.

Sihtkoha tervisenõuded: Uuri oma sihtkoha ametlikult soovitatud või nõutud vaktsineerimisi ja ravimeid. Mõned riigid võivad nõuda teatud vaktsineerimiste tõendeid enne riiki sisenemist. Reisimeditsiini nõustaja aitab sul vajalikku infot koguda.

Vaktsineerimine: Kontrolli, kas sihtkohas soovitatakse või nõutakse teatud vaktsineerimisi. Kindlasti järgi soovitusi ja saa vajalikud vaktsineerimised õigel ajal. Mõned vaktsineerimised võivad nõuda mitut annust, seega planeeri varakult. Reisimeditsiini nõustaja aitab teha vaktsineerimisplaani. Kui sinu vaktsineerimispass on kadunud või varasemalt lünklikult täidetud, või ilmneb, et sinu vaktsineerimine on kunagi katki jäänud, aitab nõustaja leida lahenduse.

Olulised ravimid: Kui sul on terviseprobleeme ja pead regulaarselt ravimeid võtma, veendu, et sul oleks piisavalt arstimeid terveks reisiperioodiks. Reisimeditsiini nõustaja aitab otsustada, kas sul on vaja kaasa võtta retseptid, arstide kontaktandmed ja meditsiiniline info oma seisundi kohta. Reisimeditsiini nõustaja aitab sul ka selgusele jõuda, kui palju ravimeid tohib kaasa võtta ja millised rohud ning kogused vajavad eriluba ja kust seda saada.

Reisiapteek: Koosta reisiapteek, mis sisaldab esmaseid ravimeid, nagu palavikualandaja, käsimüügiravimid seedehäirete vastu, plaastrid, antiseptikumid jne.

Reisiinfo allikad: Hangi ametlikku teavet tervisesoovituste kohta otse asjakohastelt terviseametitelt, riiklikelt terviseorganisatsioonidelt ja reisimisega seotud ametlikelt veebilehtedelt.

Saatejuht Eve Kallaste ja Lääne-Tallinna Keskhaigla ambulatoorse nakkuskeskuse ülemarst-juhataja Kersti Kink.

Igal reisil võivad nõuded ja soovitused erineda, seega on oluline varakult teavet koguda ning vajadusel reisimeditsiini nõustajaga konsulteerida.

Reisimeditsiinilisele nõustamisele on Lääne-Tallinna Keskhaiglas vaja eelnevalt registreerida telefonil 659 8594.

Kuula saadet siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid