Reisidel peab Laura olema võõrapärase toiduga väga ettevaatlik – see võib tekitada tugevaid puhitusi ja tunde, et kõht kohe plahvatab. „Täiesti sobimatu on rafineeritud ja väga töödeldud toit. Piisab, kui süüa üks-kaks päeva tüüpilise Lääne-Euroopa menüü järgi, kus on vähe värsket ja palju rafineeritut, kui kõht läheb täiesti umbe. Liialdamine valge jahuga teeb seda samuti, mida Eestis aga naljalt ei juhtu, sest meil on siin tervislik rukkileib. Maades, kus süüakse ainult valget leiba ja hommikusöögiks saia moosiga, olen lausa hädas.“

Kui Laura naasis ühelt tööreisilt hulluks ajava puhitustunde ja kõhuvaluga, viis abikaasa ta EMOsse...

Sündroomist täpsemalt loe edasi juba artiklist, kust leiad ka FODMAP-ravidieedi spetsialist ja soole ärritussündroomi kogemusnõustaja Taivi Auna soovitused.

Jaga
Kommentaarid