Aafrika mandri lähedal ookeanis peesitavad Kanaari saared on osa Hispaaniast ehk euroopalikud. Esimesena seitsmest saarest reisisin 15 aastat tagasi Tenerifele. Viis aastat hiljem sai minu sihiks Kanaaride suuruselt teine saar Gran Canaria ja hiljem olen külastanud lohesurfamiseks ka Fuerteventurat. Kõige pikemalt veetsin aega ja seiklesin just Gran Canarial ning tajusin juba siis, et minu ja selle saare vahel võib midagi areneda.

Üle-eelmisel kevadel reisisin taas Gran Canariale, et seal nädalake puhata. Isu ei saanud sellest aga kuidagi täis ja nii jäin puhkuse lõppedes saarele ja töötasin sealt ligi poolteist kuud. Mulle tundus see esialgu piiride kompamisena – olla kodukontoris tööandjast umbes seitsme lennutunni kaugusel ja mõjutatud kahetunnisest ajavahest. Esimene ja edukas katsetus teisest riigist töötada kujunes aga minu kodukontori uueks ja vaheldusrikkaks osaks. Tagasi saarele lendasin ka eelmisel ja tänavu kevadel, mõlemal korral kuuks ajaks, et taas päikeseenergiast laetuna tööd teha ja avastamata paiku külastada...

Loe edasi juba artiklist, mis teeb selle paiga nii võluvaks, mitmekülgseks ja kaugtööks sobivaks. Kuhu saarel minna ja mida teha ning kuidas mugavalt ringi liikuda.

Jaga
Kommentaarid