TERVISEUUDIS | Raseduse katkemise riski saab vähendada
Raseduse katkemist tuleb ette sagedamini, kui me arvame. Väidetavalt juhtub see koguni iga kuuenda viljastumisega.
Põhjuseid on palju ja neid kõiki ei saa ennetada, kuid umbes pooli varastest raseduse katkemistest ei osata ka seletada. Teadlaste väitel leiavad nad aga üha enam tõendeid, et tähtsat rolli mängib elustiil.
Inglismaal analüüsiti 64 000 viljaka naise toitumisharjumusi enne rasestumist ja lapseootuse esimesel kolmel kuul. Tulemustest ilmnes, et teatud toidugrupid mõjutavad šansse rasedus edukalt lõpuni kanda. Enim vähendas raseduse katkemise riski puu- ja köögiviljade suur osakaal menüüs: vastavalt 61% ja 41%. Piimatoodete rohke tarbimine vähendas raseduse katkemise riski 37%, teraviljad 33% ja nii munad kui ka mereannid 19%. Raseduse katkemise riski aga suurendas liigselt töödeldud toidu söömine.
Allikas: StudyFinds