Kuna kriimuke andis aeg-ajalt tunda vaid õrna kipitusega, ei pannud naine sellele ka plaastrit. „Käisime pidevalt ujumas nii ookeanis kui ka basseinis. Ilm oli kuum ja troopiliselt niiske,“ meenutab reisisell. Ta tunnistab, et jalad said pikkade jalutus- ja jooksutiirudega ka üksjagu koormust. „Ehk oli see kliima kõrval põhjus, miks valu hakkas ennast üha rohkem tunda andma?“ mõtiskleb Mari.

Ühel rannaäärsel jalutuskäigul tundis Mari, et ookeanivesi põhjustab jalale enneolematult tugevat valu. „Lohutasin ennast rahvatarkusega, et soolane merevesi on parim ravim, aga ega vist olnud.“ Märkamatult oli pisike kriim haavaks muutunud ning Mari pani sellele lõpuks plaastri ja alla pisut antiseptilist salvi. Kui ta õhtul plaastri ära võttis, oli ehmatus päris suur. Kriimust oli saanud umbes kahesentimeetrine valulik, punetav ja paistes haav.

Reisi lõpuni oli jäänud vaid neli päeva. Mari lootis, et saab siiski ise hakkama, ega kiirustanud arsti poole pöörduma...

Mis Mariga edasi juhtus ja kuidas piinarikas kogemus lõppes, loe edasi juba artiklist. Dr Merilind paneb südamele, mida soojamaareisidel taolistes olukordades teha tuleb, et vältida bakteriaalsete nakkustega kaasneda võivat eluohtlikku veremürgitust.

Jaga
Kommentaarid