Lion’s Mane’i tinktuuri mõju tajusin esimest korda umbes neljandal päeval pärast regulaarse kasutamise algust. Pea oli selgem ja keskendumine parem. Tundub, et kõik toimetused lähevad kiiremini ja otsustusvõime on paranenud.

Sandra

Fookus ja kiirem mõtlemine

Lion’s mane ehk lõvilakk-korallnarmik on nime saanud oma pikkade jadadena kulgevate ogade järgi, mis meenutavad lõvi lakka või koralli. Jaapani keeles kutsutakse lion’s mane’i yamabushitake‘ks ehk mägede munkade seeneks. Teadaolevalt keetsid mungad seenest teed, et meditatsiooni ajal paremini fookust hoida.

Just fookuse hoidmine, kiirem ja tasakaalukam mõtlemine, on põhjus, miks lion’s mane on oma populaarsust nii Eestis kui ka maailmas pöörase kiirusega suurendamas. Tegemist on seenega, mida täna uuritakse juba seoses Alzheimeri ja Parkinsoni tõve raviga, sest see suudab kasvatada ajusünapse. Lion’s mane on meditsiiniseen, mis mõeldud piltlikult öeldes aju toiduks ja selle täieliku potentsiaali kasutamiseks.

Selgem päev

Shroomwelli ehk endise nimega Chaga tegevjuht Silver Laus on biohäkker, kes teab ja usub meditsiiniseente uskumatult suurt potentsiaali. Lion’s mane'i tinktuuri kasutab ta iga päev ja lisab seda juba hommikul kohvi hulka.

„Nooremana suitsetasin ja nädalavahetustel oli pidu. Kui ühel hetkel Kanadas elades Starbucksi järjekorras kuuendat kohvi ootasin, sain äkki aru, et elu võiks lihtsam olla, sest mul oli pidev brainfog. Ma hakkasin sõna otseses mõttes taga ajama ajuvõimekust, millega päev oleks selgem,“ kirjeldab Silver.

Nii jõudiski Silver tänu isiklikule kogemusele lion’s mane’i, reishi, shiitake ja teiste tuntud meditsiiniseente juurde. Lion’s mane on Silveri esimene valik, kui ees ootab aktiivne ajutöö.

Parem mälu

See on tõepoolest tinktuur, mida kasutades tajun, kui palju fookustatum ja produktiivsem ma olen. Ideaalne kombinatsioon hommikul koos kohviga.

Jürgen

Uuringud on näidanud, et lion's mane’i ekstrakt võib toetada kognitiivseid funktsioone, sealhulgas mälu, keskendumist ja vaimset selgust. Teadlased omistavad need mõjud seene võimele stimuleerida närvikasvufaktori (NGF ehk Nerve Growth Factor) tootmist ajus.

Lion’s mane’is leidub substantse ehk aineid, mis aitavad ehitada närvilõpmeid ja ajusünapse. Ehk siis tähendab see, et lõvilaka tarbimine peatab aju degeneratsiooni, mis vanadusega paratamatult kaasneb DNA kahjustuste, elustiili- ja vananemisprotsesside ning muude põhjuste tõttu. Lisaks parandab ta mälu ja kiirendab mõtlemist.

Lion’s mane’i kõige tähtsam omadus on see, et ta kasvatab ajuretseptoreid. Lihtsalt öeldes tähendab see seda, et ajutegevus on oluliselt parem, inimene oma otsustes kiirem, mõttetegevus selgem. Elu on lihtsam,“ kirjeldab Silver lion’s mane’i mõju.

On leitud, et lion's mane'il on ka antidepressantne toime. Kuigi mehhanismide täielikuks mõistmiseks on vaja seent rohkem uurida, näitavad varased uuringud, et lõvilakk võib aidata kaasa meeleolu ja vaimse heaolu paranemisele.

Biohäkkeri häkid

Shroomwelli tegevjuht, biohäkker Silver Laus

Shroomwelli reishi-tinktuuri kasuta koos C-vitamiiniga. Vitamiin C toimib tõestatult n-ö võimendina. Need, kellel on tõsised unehäired (öised ärkamised, pinnapealne uni, hommikune väsimus), on leidnud sellest eriti tugevat abi. Enda kogemus oli reaalselt mõõdetav. Kohe kui hakkasin meie tinktuuri tarbima (3–6 pipetitäit koos ca 1 g C-vitamiiniga ca 1–2 h enne magamaminekut), minu keha stressinäitajad alanesid.

Shroomwelli shiitake-tinktuuri võib kasutada koos C- ja B12-vitamiiniga, kuna raua co-faktor (et keha suudaks rauda omistada) sõltub just neist kahest vitamiinist. Rohkem energiat ja tervem veresoonkond. Let's live forever!

Võta lion's mane'i tinkrtuuri (3–6 pipetitäit) koos ca 50 mg niatsiiniga (B3-vitamiin). See peaks olema n-ö „õhetust tekitav“ versioon (inglise keeles flush). Niatsiin on juba ise üks võimsamaid anti-aging-aineid, mis laiendab veresoonkonda ja mille abil boost'id ka oma vereringet (suurem hapnikuvaru ja toitainete liikuvus). Lõvilaka kombo hoolitseb selle eest, et kasulikud ained jõuaksid paremini ajju, ja seejärel aitab neid kiiremini (aga samas ohutult) viia läbi aju-vere barjääri. Let's get smarter, better, faster, and overall better human beings!

Jaga
Kommentaarid