14.01.2024, 09:00
20 hügieenireeglit, mida köögis järgida, et vältida toidumürgitust ja nakkusi. Oled puhtusejünger või patustad mõne reegli vastu?
Hügieen toidu valmistamisel ei tähenda pelgalt kätepesu. On eksimusi, mis võivad tuua kaasa piinarikka toidumürgistuse või raske haigestumise. Lapsele ja nõrgema tervisega inimesele võib see ohtlikuks kujuneda.
FOTO: | Shutterstock
1. Toidupoest koju jõudnud, pista külmkapis säilitamiseks mõeldud kraam kohemaid külma. Eriti hull on unustada poekott tükiks ajaks küttega põrandale.
2. On elementaarne, et enne toidu valmistamist pesed käed korralikult puhtaks, aga mõistlik on võtta ära ka sõrmused, käekell ja -võrud, mille konaruste vahel võivad bakterid endale mõnusa peidukoha leida.
3. Kui näpid söögitegemise vahepeal sellist räpast eset nagu telefon või teed pai lemmikloomale, pead mõistagi käed uuesti ära pesema.
4. Tõbisena delegeeri...
Oled juba tellija?