Suur ring vahendeid on mitmesugused beebipillidena tuntud ravimid, mida saab kasutada ka muude seisundite raviks – günekoloogiliste probleemide puhul –, mitte vaid raseduse peletamiseks. Nii võivad need ravimid vähendada menstruatsioonivalusid, ravida endometrioosi või olla abiks PMSi ja menopausi korral.

„Ära ei tohi unustada ka nn SOS-pilli. Peamiselt on see vahekorrajärgne vahend, kui pole kasutatud näiteks kondoomi. Ühelt poolt on tegemist tõesti hädaabiga hommikul, kuid paljud kasutavadki seda ainsa vahendina. Näiteks kui vahekorrad on harvemad ja planeeritavamad. Variante on palju,“ mainib naistearst.

Saates on külas Seksuaaltervise Kliiniku ja Pelgulinna sünnitusmaja naistearst ja seksuaaltervis.ee veebinõustaja dr Jaana Below. Saadet juhib Jonas Grauberg.

Kui sul tekib küsimus rasestumisvastaste vahendite kohta või soovid nõu saada teistel seksuaaltervist puudutavatel teemadel, siis aitab sind seksuaaltervis.ee veebinõustamine. Küsi nõu tasuta ja anonüümselt!

Seksuaaltervise Kliiniku ja Pelgulinna sünnitusmaja naistearst ning seksuaaltervis.ee veebinõustaja dr Jaana Below ning saatejuht Jonas Grauberg.

Jaga
Kommentaarid