Toitumise muutmisel tervislikumaks on oluline piirata rasvaste toitude, maiustuste, pagaritoodete ja rämpstoidu tarbimist, samuti ei meeldi maksale liiga soolased ja vürtsikad toidud. Maksa lemmikud on kiudainerikkad toidud, pähklid ja seemned ning aedviljad. Lisaks toetab maksa tööd mõõdukas koguses kohvi joomine – seda on üllatuslikult tõestanud mitmed uuringud.

Maks meile oma tervislikust seisundist üldjuhul märku ei anna, sest ta ei valuta. Seda olulisem on anda endast parim, et maks terve ja töökorras hoida. Lisaks tervislikule toitumisele ja alkoholi joomise piiramisele leiab maksa toetuseks abi apteegist. Teadlased on töötanud välja sojaubade fosfolipiide sisaldava preparaadi Essentiale forte N, mis toetab igakülgselt maksa tööd ja aitab organismil tõhusamalt mürkidest vabaneda.

Mis ravim on Essentiale forte N?

Essentiale forte N on taimne preparaat maksahaiguste toetavaks raviks täiskasvanutele alates 18. eluaastast. Seda kasutatakse toetava ravina kroonilise hepatiidi ja maksa toksilis-toitumusliku kahjustuse – näiteks alkoholist tingitud kahjustused – korral. See ravim ei asenda vajadust vältida maksa kahjustavaid aineid.

Mida Essentiale forte N sisaldab?

Essentiale forte N-i toimeaine on sojaubade fosfolipiidid. Üks kõvakapsel sisaldab 600 mg essentsiaalseid fosfolipiide sojaubadest, sh 76% (3-sn-fosfatidüül)-koliini. Teised abiained on tahke rasv, rafineeritud sojaõli, hüdrogeenitud riitsinusõli, etanool, etüülvanilliin ja 4-metoksüatsetofenoon.

Essentsiaalsete fosfolipiidide toimet maksale on raske üle hinnata – see toetab maksa kudede taastumist, parandab maksa ainevahetust ja aitab mürke kehast välja viia. Lisaks normaliseerib Essentiale forte N valkude ainevahetust ning muudab rasvad ja kolesterooli kergesti metaboliseeruvateks vormideks. Kõige sellega ei parane ainult maksa tervis, vaid ka inimese üldine enesetunne ja energiatase kasvab märgatavalt.

Kuidas Essentiale forte N-i võtta?

Essentiale forte N-i kõvakapsleid võetakse kolm korda päevas söögikordade ajal katki närimata koos piisava koguse vedelikuga. Ravi kestus sõltub kahjustuse ulatusest ja haiguse kulust, kuid peaks olema vähemalt kolm kuud. Küsimuste korral tasub alati pidada nõu arsti või apteekriga.

Kevad on käes ja suur suvi ees – millal siis veel, kui mitte nüüd turgutada oma tervist ja puhastada keha mürkidest. Essentiale forte N on tõhus abimees, et saaksid suvele vastu minna tervema, energilisema ja kaunimana.

Jaga
Kommentaarid