Lisaks teeb Evelini sõnul meele mõruks juhi lakkamatu kontroll, kuklasse hingamine ja sund esitada kord nädalas toimuvatel müügikoosolekutel värskeid ideid, mis reaalselt käiku ei lähe. „Ülemus soovib lihtsalt jälgida, kui suure innuga tema alluvad uute lahenduste ja protsesside kallal töötavad ning eriala arengutega kursis on, päriselt töösse ei rakendata meie plaanidest pea ühtegi, kuna juht teab ise kõige paremini ja ajab oma rida.“ Tunnustust ei ole kuulnud naljalt keegi.

***

Quiet quitting ehk vaikne loobumine sai alguse 2020. aastal koroonapandeemia ajal, kui inimesed kogesid, et tööd saab teha ka paindlikumalt ja võtta loomulikke pause, ega soovinud enam endisel moel jätkata,“ selgitab psühholoog ja tööõnne uurija Tiina Saar-Veelmaa. Ta tõdeb, et meie töökultuur on liiga kaua olnud kaldu tööandja poole. „Eesmärgid on kõrged, pürgimine lõputu,“ nendib ta. „Keegi ei küsi, kas sa tahad, öeldakse: sa pead. Näen koolitaja ja lektorina, millises...

Töötaja ja tööandja kogemuslugusid, tööõnne uurija soovitusi ning vaikse loobumise kui nähtuse tagamaadest loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid