Oma erialalt on Jessie Inchauspé biokeemik, ta omandas bakalaureusekraadi matemaatikas King’s College Londonist ja magistrikraadi biokeemias Georgetowni ülikoolist. Geneetilisi analüüse tegevas iduettevõttes 23andMe hakkas ta mõistma, et inimese tervise võti peitub heades toitumisharjumustes.

Oma teedrajava uurimistöö põhjal väidab Jessie, et üheksakümmend protsenti meist kannatab liiga suure glükoosi hulga tõttu organismis – ja enamik meist ei tea seda. Sümptomid? Isud, väsimus, viljatus, akne, enneaegsed kortsud... Ajapikku hakkavad välja arenema sellised tõved nagu 2. tüüpi diabeet, vähkkasvajad ja dementsus. Jessie pakub lihtsalt järgitavaid abinõusid, mis aitavad neid sümptomeid tagasi pöörata – ilma dieeti pidamata või armastatud toitudest loobumata. Ta selgitab:
- kuidas toidu õiges järjekorras söömine isu vähendab;
- milline salajane koostisosa võimaldab süüa magustoitu, mõjutades vähem keha glükoositaset;
- milline väike muudatus hommikusöögis vallandab energia ja aitab end suurepäraselt tunda.

***

„Ma olen üheksa päevaga kaotanud neli kilo,“ teatas Bernadette mulle ühel päikeselisel teisipäeva hommikul, „ja ainus, mis ma tegin, oli järjekorra, kuidas ma oma toite söön, muutmine.“

Väga sageli keskendume sellele, m i d a süüa ja m i d a m i t t e süüa. Aga kuidas on sellega, m i s m o o d i süüa?

***

Näited Jessie lihtsatest nippidest ja selgitustest ning katkendit tema raamatust „Glükoosirevolutsioon“ loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid