Samas peame paratamatult teadvustama ja arvestama meie elukeskkonna ja ka meie enda organismi eripärasid. Näiteks D-vitamiini peaks meie laiuskraadil alates teisest elunädalast kuni surmani peaaegu aasta ringi juurde manustama. Suurenenud toitainevajadust ja võimekust eri aineid omastada mõjutavad ka vanus, haigused ja tarvitatavad ravimid.

Seega – suurel osal meist võib siiski olla vajadus oma organismi vitamiini- ja mineraalainevaru toidulisanditega täiendada. See aga polegi nii lihtne, kui pealtnäha paistab, sest igal vitamiinil-mineraalainel on parimaks imendumiseks omad nõudmised.

Vitamiinide õigeks manustamiseks on oluline teada, kuidas need lahustuvad – kas vees või rasvas. Vesilahustuvaid vitamiine organism ei ladusta (välja arvatud B12-vitamiin, mida ladustatakse maksas) ja seetõttu tuleb...

Loe edasi juba artiklist ja saad teada, milliseid vitamiine-mineraalained tuleb võtta hommikul, milliseid enne sööki, milliseid tingimata pärast sööki ja mis ained vajavad omastumiseks kindlasti teist mineraalainet juurde.

Jaga
Kommentaarid