„Veel kolme aasta eest tegutsesin täistuuridel,“ räägib Tiina lähemalt. „Klaasikojas oli istuv töö ja kõik tööoperatsioonid tegin käsitsi: klaasi lõikamine, klaastoodete kokkupanek, toodete värvimine, pakendamine jne.“ Tiina meenutab: „Mul ei lähe iial meelest septembrikuine pikk sõit Lõuna-Eestisse koostööpartneri juurde, kui teel olles tundsin, et ei saa enam käsi roolil hoida – muudkui tegin peatusi ja raputasin käsi, kuid valu aina tugevnes.“ Valutas terve parem käsi õlani välja ja sõrmeotsad surid ära.

Kuna erinevaid ja üksteisele vasturääkivaid sümptomeid oli nii palju, ei osanud arstid Tiinale esialgu diagnoosi panna. „Alles mitu kuud hiljem – kohe ju uuringutele ei saa – selgus pärast pikka uurimist, et valu põhjustavad mitmed asjaolud.“

Loe edasi juba artiklist, mis Tiinal valusid põhjustas ja mis aitas terveks saada. PERHi taastusraviosakonna tegevusterapeut Ingrid Märitz räägib käevaevuste põhjustest, diagnoosimisest ja ravist ning hoiatab miks ei tohi kasutada internetti enesediagnoosimiseks.

Jaga
Kommentaarid