Regulaarne tervisekontroll on üheks eelduseks, et mehed elaksid tervema ja pikema elu. Kahjuks ei jõua paljud mehed erinevatel põhjustel arsti juurde või jõuavad sinna liiga hilja. „Pikema Sõpruse Päeva“ eesmärk on panna mehi rohkem hoolima enda ja oma sõprade tervisest.

„Pikema Sõpruse Päeva“ algatusel on kolme aasta jooksul tervisekontrollis käinud juba üle 10 000 mehe, kelle analüüsidest on selgunud murettekitavad terviseriskid – üle 60% Eesti meestel on jätkuvalt kõrge kolesterool ja igal kümnendal madal testosteroon, elustiilist tingitud maksakahjustused ja mitmed muud probleemid nagu kõrge vererõhk või ülekaal, mida saab õigeaegse sekkumisega või õige tervisekäitumisega ennetada.

„Pikema Sõpruse Päeva“ meditsiinipartnerid on SYNLAB, Qvalitas Arstikeskus, Confido ja Medicum. Enam kui 30 erameditsiinikeskuses üle riigi on loodud meeste jaoks võimalus vereproovi andmiseks ja põhjalikumaks tervisekontrolliks, pakkudes novembrikuus Pikema sõpruse tervisekontrolli erihinnaga pakette meestele vanuses kuni 35 ja 35+. Üheks vereprooviks, millega mees saab teada ca 10 tervisenäitajat, ei pea olema söömata-joomata.

Täpsema info tervisepakettide ja „Pikema Sõpruse Päeva“ kampaania tegevuste kohta leiate kodulehelt: https://pikemsoprus.ee/et/