BioCC OÜ teadlased on loonud sünergistliku toidulisandi Flexellent®, mis toetab liigeste struktuuri ja aitab kaasa seedetrakti mikrobioota normaliseerimisele.

Mis on BiovaFlex®?

BiovaFlex® on vees lahustuv munakesta hüdrolüsaat, mis sisaldab mitmeid inimese liigeskõhrede ehituseks vajalikke biomolekule.

  • Kollageen annab liigesekõhredele ja sidekudedele tugevuse, elastiin elastsuse.

  • Aminohapped desmosiin ja isodesmosiin vastutavad elastiini elastsete (kokkutõmbumine ja venimine) omaduste eest.

  • Glükoosaminoglükaanid (kondroitiin ja hüaluroonhape) ja nende ehituskivi glükoosamiin on sidekudede, kõhre ja liigesevedeliku komponendid. Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) on toidulisandis Flexellent® kasutatava Biova LLC toodetud munakesta hüdrolüsaadi kiitnud heaks kui uuendtoidu (novel food).

Mida Flexellent® sisaldab?

Nordwise® Flexellent® sisaldab munakesta hüdrolüsaati (BiovaFlex®), vitamiini D3 (kolekaltsiferool), vitamiini K2 (MK-7 ehk menkinoon-7) ja 5 miljardit inimese mikrobioomile omast elusat piimhappebakterit (L. plantarum INDUCIA® ja MCC1).

Mida leiti BiovaFlex®-i kliinilistest katsetest?

Kliinilistes katsetes BiovaFlex®-i munakoore hüdrolüsaadiga (450 mg) on leitud järgnevat:

  • väheneb ebamugavustunne alaseljas viieks päevaks;

  • neli korda suurem aktiivsus ja lihtsam hakkamasaamine igapäevatoimetustega;

  • üle 15% suurenenud liigeste liikumisulatus;

  • viis korda vähenenud liigeste jäikus võrreldes platseeboga.

Milleks võiks toidulisandit Flexellent® kasutada?

Flexellent® on väga hea vananemisest tingitud liigesevaevuste ennetamiseks ja osteoartroosist tulenevate kaebuste leevendamiseks. Toidulisand on ideaalne ka neile, kes armastavad sporti teha – ükskõik kas olete professionaal, harrastaja või plaanite pärast aastakümnete möödumist taas spordiga tegelema hakata. Flexellenti tasub proovida ka ülekaalulisusest tingitud liigesevaevuste leevendamiseks ja raskest füüsilisest tööst tuleneva liigeste kulumise ennetamiseks.

Piimhappebakterid Lactiplantibacillus plantarum INDUCIA® ja MCC1

Flexellent® sisaldab Eesti teadlaste avastatud organismile omaseid kasulikke piimhappebakterid. Bakteritüvede omadused on tõestatud teaduslike ja kliiniliste uuringutega ning patenditud Eestis, Euroopas, USA-s ja Lõuna-Koreas.

L. plantarum INDUCIA® ja MCC1:

  • aitavad hoida ja taastada soolestiku normaalset mikrobiootat;

  • suurendavad organismi antioksüdantse kaitse võimekust;

  • toetavad organismi loomulikku kaitsevõimet;

  • parandavad soole vastupanuvõimet toidu- ja sooleinfektsioonide suhtes.

Vitamiinid D3 ja K2

D-vitamiin on vajalik kaltsiumi normaalseks imendumiseks seedetraktist, tagades seeläbi luude tugevuse. Vähem teatakse aga, et vitamiin K2 (eeskätt MK-7 vorm) on vajalik kaltsiumi sidumiseks luukoe maatriksiga. Ka viimased teadusuuringud toetavad seda, et nende vitamiinide koos manustamine mõjutab luude tervist soodsamalt kui nende toitainete võtmine eraldi. Teiste rasvlahustuvate vitamiinidega võrreldes on vitamiin K varud organismis väikesed ja seega on tarvis seda pidevalt juurde saada. Toidulisandis Flexellent® sisalduv vitamiin K vorm menakinoon-7 on eriti hästi imenduv ja sellel on kõrgeim bioaktiivsus.

Liigesed vajavad õigeid toitaineid, et nende struktuuri säilitada ja kõhresid tervena hoida. Eestimaine toidulisand Flexellent® aitab sul parandada liikumisvõimet, aktiivset elustiili harrastada ja seeläbi õnnelik olla!

Jaga
Kommentaarid