Vanusega mõne olulise toitaine vajadus enamasti hoopis kasvab.

Muidugi võib öelda, et söö mitmekülgselt ja tervislikult ning saad kõik vajaliku toiduga kätte. Paraku on meie eluviis nii istuv ja autostunud, et me ei vaja nii palju kaloreid. Isegi mõõdukalt sportides peame kogustel, mida sööme, silma peal hoidma, et mitte ülekaalu purjetada. Olgu vanusenumber 30, 40 või 50 – energia hulk, mida iga päev vajame, järk-järgult väheneb. Mida kasvult lühem ja kaalult kergem inimene, seda vähem toitu peaks ta tarbima. Vanusega mõne olulise toitaine vajadus enamasti aga hoopis kasvab.

Kui menüü põhjustab puudujääke

Toidulisandeid ei tasu valimatult sisse kühveldada, aga nende abil on võimalik elukvaliteeti suuresti parandada. Võtame või kollageeni, mida on tarvis eelkõige liigeste sujuvaks tööks, aga ka pringi ja terve naha jaoks. Jah, kollageenirikas on ka pikalt keedetud kondipuljong või hautis. Aga kui palju seda kevadel ja suvel süüa saame? Kes ei teaks, et küüslauk tugevdab immuunsust ning mõjutab kolesterooli ja vererõhku. Kas aga suudame ka päriselt lisada toidule iga päev piisava portsu küüslauku? Talvisel pimedal ajal ei jõua D-vitamiin meie organismi muidu kui toidulisandina. Otsa lõppenud rauavarude taastamine on eriti keeruline, tulgu need toidust või toidulisandeist. Raud ei pruugi imenduda.

Magneesiumi saab küll ka pähklitest ja kuivatatud puuviljadest, erakordselt palju on seda murulaugus ja köömnetes, aga kui suures koguses saame neid sisse süüa? Apteegi käsimüügist leiab ka preparaate, millega ärevust või uinumisraskusi leevendada. Isegi mõttetegevuse parandamiseks on lahendusi, nagu B12-vitamiin.

Probiootikumid aitavad hoida head kõhubakterite kooslust, mida on tarvis eriti pärast antibiootikumikuuri või kõhulahtisust, aga mis on tegelikult tähtis väga paljude protsesside jaoks organismis.

Kuidas lemmiktooteid valisime?

Tervis Pluss kutsus kokku 40 inimesest koosneva žürii. Neist osa on oma ala spetsialistid, ülejäänud aga vabatahtlikud konkreetse tervisevajadusega. Toodete testimine kestis kaks kuni kolm kuud, perioodi valis testija ise. Koostasime ka täpse juhendi, et testijatel ei tekiks mõne aine üledoosi. Näiteks on C-vitamiin enamiku multivitamiinide osa, samas lisatakse seda parema imendumise huvides ka kollageenitoodetelele. Tõsi, liigne C-vitamiin väljub kehast uriiniga, kuid suurte koguste manustamisel võib kõrvalnähuna ka kõht lahti minna.

Unehäiretega inimesed testisid melatoniinitooteid: ühel nädalal ühte, teisel teist. Tarvitajad ise ütlesid, et toime selgus kohe. Melatoniini toime ei akumuleeru, seega polnud vaja karta, et eelmisel nädalal kasutatu mõjutaks ka järgmise nädala testi teise tootega.

Raua- ja D-vitamiini-puudusega inimestele tegime vereproovid koostöös Synlabiga. Spetsialistid käisid meie kontoris testigrupilt vereanalüüse võtmas nii enne kui ka pärast toodete tarvitamist.

Osa preparaatide hindamine jääb aga paratamatult tunnetuslikule tasandile. Jagasime selliseid tooteid kuni seitsmele inimesele, kes kõik andsid numbrilise hinnangu ja ka kirjeldasid tulemust.

Tervis Plussi terviselemmikute hindamise žüriisse kuulusid:

Heidit Kaio, ajakirja Tervis Pluss peatoimetaja

Külli Holsting, toitumisnõustaja

Triinu-Mari Ots, perearst

Katre Lust-Mardna, füsioterapeut

Martin Hanson, gurmaan, toidu- ja joogiekspert

Ingrid Veidenberg, ajakirja Kroonika peatoimetaja

Mart Kuusk, harrastus- ja seiklussportlane

Neeme Raud, ajakirjanik

NB! Nominendid pole esitletud paremuse järjekorras ja mitmelgi puhul käis võitja ja teiste nominentide vahel tihe rebimine. Kommentaaride rohkusest või vähesusest ei maksa järeldusi teha. Kui need olid ühetaolised, jätsime osa välja. Mõned testijad andsid tootele kõrge hinde kommentaare jagamata.

Parim immuunsust toetav toode

VÕITJA

NEW NORDIC MULTI VEGAN GUMMIES

Kummikommid

Vitamiinikompleks, kus immuunsust toetavad A-, D-, C-, B6-, B12-vitamiin ja foolhape. Energiat annavad ja kurnatust aitavad vähendada B6-, B12- ja C-vitamiin. Närvisüsteemi turgutavad niatsiin, B6- ja B12-vitamiin. Silmade tervist toetab A-vitamiin.

„Äärmiselt maitsvad kummikommid. Tundsin end värskemana ja väsimust oli kuidagi vähem. Mõju hakkasin tundma umbes nädala pärast.“

„Väga hea maitsega, lisaks erinevad maitsed, ei viska üle.“

„Maitse väga hea, oli isegi raskusi, et neid mitte süüa kommi asemel. Lisasid ka energiat.“

TEISED NOMINENDID

ELSAVIE FEEL GOOD INSIDE

Kiudainesegu

Vaid üks supilusikatäis lisatuna maitsestamata jogurtile, pudrule või müslile annab täiskõhutunde pikaks ajaks. Kiudaineid vajab meie seedesüsteem, süda-veresoonkond ning loomulikult nahk ja juuksed.

„Kiirendab täiskõhutunnet ja parandab seedimist. Oluline on lai kasutusvõimalus smuutis, pudrus, küpsetistes. Kuna on maitsetu, saab kasutada nii soolase kui ka magusa toidu lisandina.“

„Toimib küll, aitab seedimisele kenasti kaasa, saab segada igale poole, mis on superhea.“

„Väga hea, uus lemmik.“

NORDAID LIPOSOMAL VITAMIN C

Doosidena pakitud vedelik, 1000 mg

Keha kõigi kudede kasvuks on tarvis C-vitamiini. Samuti on see vajalik kollageeni ja raua omastamiseks, immuunsüsteemi toimimiseks, haavade parandamiseks, luustiku ja sileda naha hoidmiseks, aga ka energilise enesetunde kindlustamiseks. Innovatiivne liposoomne tehnoloogia tähendab, et vitamiin imendub kiiremini ja paremini kui traditsiooniliste tablettide või kapslite puhul ning toime on kauakestev. Preparaat on pakendatud õhuvabadesse kotikestesse, mistõttu ei ole kasutatud sünteetilisi säilitusaineid. Vitamiini ei pea hoidma külmkapis ja seda on mugav alati kaasas kanda.

LAMBERTS® KVERTSETIIN

Tabletid, 500 mg

Kvertsetiin on taimne pigment, mida leidub punases veinis, sibulates, rohelises tees, õuntes. Kvertsetiinil on antioksüdatiivne ja põletikuvastane toime. Teaduslike uuringute tulemusena soovitatakse seda kasutada COVIDi korral.

„Kvertsetiini sõin juba veebruaris, kui koroonas olin! Aitab väga hästi põletikuga võidelda. Koroonaennetusena aitab ka ideaalselt. Võtan jälle iga päev, et terveks jääda.“

„Pärast pikka haigust mõjus leevendavalt põletikulistele protsessidele kehas, enesetunne tundus erksam ja energiat oli rohkem.“

Parim naiste tervisetoode

VÕITJA

VITABALANS BIOTIN COLLAGEN SKIN BEAUTY

Tabletid

Ilu ja tervis algavad seestpoolt ehk „ampsudest“. Vanus ei ole õigustus, et spordihoogu maha võtta, aga liigeseid, kõõluseid, luid ja nahka on vaja toetada kollageeniga, sest selle tootmine organismis väheneb juba alates 30. eluaastast.

„Küünte kasvamine kiirenes, samuti tuli tagasi küünte läige.“

„Mulle näib, et nahk muutus pringimaks kogu kehal ja mulle muret tegevad kortsud suu piirkonnas isegi vähenesid. Tulemusi nägin kuuajase kuuri järel.“

TEISED NOMINENDID

NÔGEL SUPERRAUD NÕGESE JA ACEROLA-KIRSIGA

Tabletid

Raua tarbimise põhiline probleem nii toidu kui ka toidulisandiga on selle imendumine. Seega tuleb leida endale sobiv lahendus. Raud on eluliselt oluline vereloome komponent, sel on võtmeroll eluks vajaliku hapniku viimisel kopsudest kudedesse. Viljaka naise organismi rauavarud vähenevad aga iga kuu. Peamine rauavaeguse sümptom on jõuetustunne. Selles toidulisandis on raud kõhusõbralikus ja hästi imenduvas raudbisglütsinaadi vormis, mis tavaliselt ei põhjusta kõhuvaevusi.

„Väga hästi on aidanud! Esimest korda elus sain olla veredoonor, enne olid näitajad nii kehvad, et kunagi ei lubatud.“

„Päevade valud tõmbusid pehmemaks. Võib-olla ma kujutan ette, aga naha toonus läks paremaks ja energiat on palju rohkem.“

PRO EXPERT VITAMIIN D3 NAISTELE, 2500 IU

Õlikapslid

Organismis on D-vitamiinil palju rolle mängida, neist kõige olulisem on luude ja hammaste heaolu. Teatavasti on üle 65aastaste seas puusaluumurd peamine kaudne surmapõhjus. Enda luude heaollu tuleb panustada. Lisaks toetab D-vitamiin immuunsüsteemi, südant ja veresoonkonda, aitab meil püsida energilisena. Isegi kaalu langetamisel on sel oma osa mängida.

„Mugav kasutada ja kaasas kanda, karp on väike ja mahub ka kõige väiksemasse kotti. Kohe oli näha, kuidas küüned muutusid tugevamaks, juuksed säravamaks ja ka näonahk siledamaks.“

„Kapslitel pole ka iseloomulikku lõhna, mis häiriks. Need on pisikesed ja kergesti neelatavad.“

„Lemmik. Head tillukesed kapslid! Paras annus vitamiini. Kasutan neid mitmendat talve regulaarselt ja olen terve.“

„Tundsin end neid tarbides vähem väsinuna ja energilisemana.“

„Kerged pisikesed kapslid neelata, hommikuti oli kergem ärgata ja põhjendamatut kurnatust oli vähem.“

IVYBEARS WOMEN’S HAIR VITAMINS

Kummikarud

Kummikarudes sisalduv biotiin paneb juuksed kasvama ja särama. Foolhape vähendab juuste väljalangemist, annab neile elujõudu ja reguleerib peanaha rasueritust. Antioksüdant C-vitamiin soodustab juuste kasvu ja annab neile tugevust, kuna kaitseb juuksejuuri oksüdatiivse stressi kahjustuste eest.

„Meeldiva maitsega, aga minu jaoks liiga magusad. Juukseharjale koguneb küll vähem juukseid, on näha, et võrreldes kevadise ajaga on nende väljalangemine vähemaks jäänud.“

„Mul on alati olnud õhukesed ja haprad juuksed. Eks blondeerimine on ka oma töö teinud. Mingisse pikkusesse jõudes lõpetavad mu juuksed edasi kasvamise. Lähevad otstest katki ja murduvad ja no ei kasva enam. Suhtusin kummikommidesse üsna skeptiliselt, aga pean tunnistama, et juuksed hakkasid pikkusesse venima. Ma ei märganud, et need oleksid kuidagi paksemaks või läikivamaks muutunud, aga kasvasid pikemaks ega murdunud. Lisaks on kommid superhea maitsega.“

Parim stressivastane toode

VÕITJA

ECOSH MEELERAHU

Kapslid

See preparaat kujutab endast aminohapete kokteili, sisaldades L-trüptofaani, L-türosiini, L-tauriini ja L-teaniini. Aminohapped vahendavad närvirakkude impulsse, lisaks on neil mängida roll hormoonide tegevuses, aga ka proteiinide ehituses, mistõttu on aminohapped väärtuslik vara sportijatele. Preparaat aitab vältida kroonilise stressi tekkimist pikaajalise pinge järel.

„Stressiperioodil toetas hästi närvisüsteemi ja aju tööd, et pingetega paremini toime tulla.“

TEISED NOMINENDID

MUSTA KÜÜSLAUGU PULBER TARUVAIGUGA

Kapslid

Rahvameditsiin tunneb juba ammu küüslaugu imeomadusi. Kui külmetus kõri kallal, tuleb süüa küüslauku ja mett, sest neil on antibiootiline toime. Uuemate teadmiste järgi alandab küüslauk ka vererõhku ja kolesteroolitaset. Küüslauk on osa vahemerelisest menüüst, mida meedikud soovitavad igaühele tervisliku toitumise alustalana. Paraku piirab kasulike küünte igapäevast kasutamist nende eripärane jälg hingeõhus. Osal inimestel tekivad ka puhitus ja gaasid.

„Musta küüslaugu pulber koos taruvaiguga on mugavas kapslis ja kergesti manustatav. Tundus, et nädalase tarbimisega tuli energiale lisa küll.“

NEW NORDIC CLEAR BRAIN

Tabletid

Sisaldavad laia skaalat B-rühma vitamiine, lisaks joodi ja taimseid ekstrakte. Tänu joodisisaldusele võiks see olla eriti sobiv noortele, aga vajalik loomulikult igas vanuses. B1-, B6-, B12-, B3-vitamiin toetavad vaimseid funktsioone ja on vajalikud närvisüsteemi talitluseks. Väsimust ja kurnatust aitavad vähendada foolhape ja B2-, B12-, B6-, B3-, B5-vitamiin.

„Joodi ja B-rühma vitamiinide vähene saamine toidust on sagedane, eriti õppijate ja noorte stressavate inimeste menüüs. Raske on hinnata otsest mõju, aga kindlasti aitab ennetada joodipuuduse tekkimist.“

BE MORE RELAX

Kapslid

Toode on valminud koostöös Tartu ülikooli farmaatsiainstituudiga ja sisaldab B12-vitamiini, mis aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ja vaimsetele funktsioonidele. D3-vitamiin toetab immuunsüsteemi normaalset tööd. Lisaks sisaldab palderjani-, pärna-, viirpuu- ja kannatuslilleekstrakti. Soovitatav kergemate depressioonisümptomite leevendamiseks. Kuur peaks kestma kaks või isegi kolm kuud.

Parim tervisetoode

VÕITJA

REMUNE™

Virsikumaitseline ja vaarikamaitseline ravitoit

Remune on kompleksne ravitoit inimestele, kes mingil põhjusel ei saa tavatoitu tarbida või ei saa süüa mitmekülgselt. Põhjuseks võib olla vähiravi, dementsus, viibimine haiglaravil või piiratud dieedil. Remune valikus on ka kõrrega tarbitavad toidud väikestes tetrapakkides.

„Loomuliku maitsega, nagu olekski lisatud värskeid virsikuid või vaarikaid.“

„Mõnus ehe virsikumaitse. Ravitoidu puhul on hea maitse ja tekstuur väga olulised.“

„Tugev vaarikamaitse, pole tunda „sünteetilisust“, tekstuur meeldiv ja ühtlane, sisaldab oomega-3-rasvhappeid, mis leevendavad põletikku ja aitavad kiiremini taastuda.“

TEISED NOMINENDID

ABILAR 10% HAAVASALV KUUSEVAIGUGA

Vaigusalvil on antimikroobne, põletikuvastane ja epiteelkoe uuenemist soodustav toime. Sobib nii kergete kriimustuste kui ka suunurgas, näpuotsas, kannas tekkinud nahalõhede, põletuste, põletikuliste haavade raviks, samuti putukahammustustele kandmiseks. Vaigusalv vähendab nahaärritust, sügelust ja kiirendab naha paranemist. Sobib ka krooniliste haavade korral, nagu lamatised, diabeetilised haavad, jalahaavandid ja kirurgiliste haavade tüsistused.

„Supertoode väikeste haavade paranemisele kaasaaitamiseks. Kahjuks kassikriimustuste korral ei aidanud eriti, aga need paranevadki aeglaselt. Eriti meeldiv oli näha, et salv mõjus hästi putukahammustustele, võttis sügeluse kohe ära ja sedasi ei kratsinud sääsehammustusi verele. Toodet kulub üheks kasutamiskorraks väga vähe, seega jagub seda kauaks. Väga intensiivne kuusevaigulõhn ei olnud eemaletõukav, aga enne väljaminekut ma seda siiski peale ei paneks.“

NORDAID BOULARDII + PIIMHAPPEBAKTERID KURGULE

Tilgad

Uudne lähenemine, et külmetust ja kurguvalu aitavad lahendada samad bakterid, mida seni oleme tundnud kõhuprobleemide leevendajatena.

„See on parim avastus! Mul õnnestus suuremad haigestumised ära hoida. Iga kord, kui tundsin, et kurgus kriibib või on see kähe, võtsin toote kenasti sisse. Olin valmis, et pean ka järgmistel päevadel tarbima, aga järgmisel hommikul ei olnud enam midagi viga. Tegin sedasi iga kord, kui tundsin, et kurk ei ole päris korras. Transportida on seda aga keeruline, sest kui oled pudeli kord avanud, ei saa seda kahjuks enam käekotti panna, kõik lekib välja.“

„Mul läheb vahel öösel või pärast sööki kurk kuivaks ja kähedaks. See toode teenis kindlasti oma eesmärki ja aitas suurepäraselt. Maitse võtab siiski pisut punkte maha, sest mul on astelpajuõlist lapsepõlvetrauma ja see maitseb põhimõtteliselt samamoodi.“

„Tugevat kurguvalu need tilgad ära ei võta, kuid õline koostis leevendab ja pehmendab ebamugavustunnet ja karedust kurgus meeldivalt.“

VITABALANS LACTO SEVEN STRONG

Kapslid

Head kõhubakterid on organismi superjõud. Nende vähesus võib põhjustada ei rohkem ega vähem kui depressiooni, rääkimata tavalisest kõhulahtisusest. Kõht võib minna rikki ka stressist ja kokkupuutel võõraste bakteritega, nagu näiteks reisides. Positiivse muutuse saavutasid kõik testijad.

„Mul jäi pärast sügisest Egiptuse reisi kõht lahtisemapoolseks. Ilmselt lisandus talvel ja kevadel stress, mis minu puhul tähendabki ärritunud soolestikku. Juba nädalase kasutamise järel rahunes kõhukosmos maha.“

„Oli selgelt tunda seedimise paranemist ja puhituse vähenemist.“

Parim unetoode

VÕITJA

NUTRIDREAM GOOD NIGHT SLEEP

Kõvakapslid

Koostöös Tartu ülikooli farmaatsiainstituudiga välja töötatud kapslid sisaldavad palderjani-, sidrunmelissi-, humala-, veiste-südamerohu- ja kanarbikuekstrakti ning B12-vitamiini.

„Mõjus, nagu oleks suure mootorkaatriga otse unemerre saadetud. Isegi uskumatult hästi töötas. Kui sageli on see reklaaminipp, et miski on orgaaniline, siis selle toote juures reedab tugev ravimtaimede lõhn ise, et tõesti on tublisti palderjani sees. Looduslikud toimeained on väga hästi kombineeritud, isegi järgmisel päeval oli palderjani rahustav mõju veidi tunda. Meliss on mulle ka varem uinutavalt mõjunud. Väga hea toode, täpselt mulle tehtud!“

„Parim hinne, sest sisaldab ainult looduslikke koostisosi, mitte melatoniini, seega okei kasutada ka pikemaajaliselt.“

„Minu jaoks jäi toode veidi lahjaks, üks tablett andis vähe efekti ja tuli tarbida 2–3, et mõju oleks tuntav.“

„Looduslik ja tugeva ravimtaimelõhnaga. Tõhus, sest pani poole tunni sees magama. Mugavalt kapslis. Tunnistan, et võtsin paar korda ka päevase ärevuse leevendamiseks. Ainus miinus tugev rohulõhn, mis kapslipurgist pahvakuna näkku tuleb. Kui kapsel panna näiteks käekotti, lõhnab ka see tugevalt.“

TEISED NOMINENDID

BEARS WITH BENEFITS SUPER SNOOZE SLEEP

Kummikommid

Sisaldavad melatoniini ja B6-vitamiini, mis aitavad lõõgastuda ja vähendavad ärevust.

„Super toode! Maitseb hästi ja ajab juba umbes 15 minutiga täieliku une peale, magan seda võttes jutti hommikuni ja hommikul ei ole pea paks ja uimane olla, vaid olen lihtsalt välja puhanud. Kindel soovitus!“

NORDAID SLEEP AID STRONG

Pihus

Melatoniini toime avaldub, kui tarbida 1,95 mg (üks pihustus) vahetult enne magamaminekut. Sprei on kergesti omastatav, kuna jõuab suu limaskesta kaudu kohe vereringesse.

„See päriselt ka toimib. Olen proovinud erinevaid variante, see on vist esimene, mis aitab.“

„Töötas väga hästi ja mõjusalt, aga kaasnähe on väga intensiivsed ja agressiivse laadiga unenäod. Seda kuulsin ka teistelt, kes olid sama preparaati kasutanud.“

„Kuulun inimeste hulka, kellele melatoniin ei mõju ideaalselt. Aitab küll magama jääda ja uni on sügavam kui tavaliselt, aga kõrvalmõjudeks on ärgates päris pikalt kestev uimasus ja vahel ka peavalu.“

„Esimene kord sprei vormis melatoniini kasutada. Väga kiire ja tõhus, meeldiva hapuka kirsi maitsega. Pihustada tuleb kaks korda keele alla, kord pihustasin neli korda ja tundsin, kuidas keha peaaegu momentaalselt lõtvus ja rahunes, seega imendub sprei kujul tõesti hästi.“

DORMEO RASKUSTEKK 6,8 KG

Tavapärasest raskemad tekid on mõeldud rahutunde tekitamiseks. Võimalik on valida mitme raskuse vahel. Üldiselt kehtib kümne protsendi reegel: kui kaalud 60 kg, peaks tekk kaaluma 6 kg. Kasutatakse erinevaid kangaid, raskus saavutatakse enamasti plastgraanulite või liivaterasuuruste klaaspärlitega.

„Tekk tagab mõnusa kindla tunde ja uni on tõesti justkui kosutavam kui tavalise tekiga. Dormeo teki boonus on see, et erinevalt mõne konkurendi tekist ei sahise see ebameeldivalt.“

Parim toit ja jook

VÕITJA

SEMPER GLUTEENIVABAD NÄKILEIVAD TŠIIASEEMNETEGA

Gluteenivabadus pole moeröögatus, vaid soovitatav ka inimestele, keda kimbutab seletamatu kõhulahtisus, aga ka ärritunud soole sündroom, mis möödub toitumist kontrollides. Muidugi vajavad selliseid tooteid inimesed, kes soolestiku eripärade tõttu gluteeni ei talu.

„Kui gluteenivabad näkileivad on tavaliselt jahused ja üsna raskepärased, siis näkileivafännide jaoks on need just nii krõmpsud ja õhulised, nagu olema peaksid.“

„Kui aus olla, siis ei üllata millegagi, kuid on kerged, rukkimaitselised ja krõmpsud. Pluss on see, et need ei purune liiga kergelt. Miinus on aga vähene maitsekus.“

TEISED NOMINENDID

LOODUSVÄGI ÖKO KRÕBE MÜSLI ÕUNA JA MARJADEGA

Kellele mis sobib – must leib, puder või müsli –, et saada elutähtsaid B-rühma vitamiine ja kiudaineid. Need kõik mängivad olulist rolli.

BALBIINO VEGAN ŠOKOLAADIJÄÄTIS MANDLILAASTUDEGA ŠOKOLAADIGLASUURIS

„Võtsin selle toote äärmise skepsisega ette, kuid üllatusin väga: šokolaad on krõbe, mandel aus ja jäätis ise kreemiselt šokolaadine. Nagu päris! Paremgi veel. Ühe punkti kaotab toode tehnilise puuduse tõttu: millegipärast ei ole jäätis piisavalt veniv, vaid tahab pulga küljest murduda. See aga ei sega nautimist!“

Parim vegantoode

VÕITJA

NEW NORDIC MULTI VEGAN GUMMIES

Kummikommid

Vitamiinikompleks, kus immuunsust toetavad A-, D-, C-, B6-, B12-vitamiin ja foolhape. Energiat annavad ja kurnatust aitavad vähendada B6-, B12- ja C-vitamiin. Närvisüsteemi turgutavad niatsiin, B6- ja B12-vitamiin. Silmade tervist toetab A-vitamiin.

TEISED NOMINENDID

LOODUSVÄGI ÖKO DATLISIIRUP

„Suurepärane toode, kui soovid saada kohvile või teele, pudrule või smuutile magusust. Kreemine, paks ja kergelt lahustuv.“

„Mugav kasutada, kena disain. Maitses väga hästi. Ainsaks miinuseks väike pakend, saab ruttu otsa.“

NORVITA VEGAN D3-VITAMIIN, 1000 IU

Pihus

D-vitamiin reguleerib rohkem kui 200 geeni, mistõttu on see vajalik paljudes füsioloogilistes protsessides. Taimetoitlus on üks faktor, miks tekib D-vitamiini puudus – seda vitamiini saab vaid loomsetest toiduainetest, nagu kalaõli, maks, munakollane, või. NorVita Eestis arendatud ja toodetud vitamiin pärineb samblikust.

„Meeldis, et sai kasutada spreina.“

BETTERYOU VEGAN HEALTH DAILY ORAL SPRAY

Pihus

Sisaldab olulisi toitaineid, mille vaegus veganeid ohustab, ehk D3- ja B12-vitamiini, rauda ja joodi.

„Uus lemmiktoode, väga meeldib pihustiga manustamisviis, mugav ka käekotis kaasas kanda ja sobib neile, kellele tablettide neelamine pole meeltmööda või kipub ununema.“

„Mulle meeldis väga, et toodet on imehea käekotis kaasas kanda. Mugav kasutada, kolm korda pihustamist suhu ja vajalik vitamiinikogus on käes. Maitse oli ka väga meeldiv.“

„Maitses hästi ja toimis igati. Pihustit on mugavam kasutada kui tablette.“

Jaga
Kommentaarid