130 aastat vana elektriratas on enim populaarsust kogunud just viimasel kümnendil. Moodne tehnoloogia on teinud elektriratta võrreldes endiste aegadega kergemaks ja sõiduulatuse suuremaks. Üha rohkem inimesi on otsustanud elektriratta kasuks kas spordi- või igapäevase transpordivahendina.

Miks eelistada elektriratast tavarattale? Ega ei peagi eelistama. Mõlemad on head valikud

Elektriratta positiivsed küljed:

  • Esimene ja pea ainus negatiivne emotsioon rattaga sõites oli vastu tuult ja ülesmäge pressimine. Kohale jõudes on riided higised ja jalad väsinud. Elektri abil sõidad mäest üles ja vastu tuult sirge seljaga ja vilet lastes.

  • Sama ajaga läbitud maa suureneb oluliselt – 10 km pikkuse rattaringi asemel teed 20 km pikkuse ringi. Kokkuvõttes avastad oma kodukoha ümbruses selliseid paiku, kuhu jalgsi või tavarattaga ei jõua ning autoga ei pääse.

  • Maastikul saad üles sellistest tõusudest, millest on keeruline isegi jalgsi üles minna.

  • Oma igapäevased sõidud tööle ja koju saad teha rahulikult, vältides ummikuid, stressamata parkimise pärast, kulutamata kallist kütust ja suurendamata osooniauku.

Kui tunned, et elektriratas on sinu teema, siis millist valida?

See on sama lihtne kui tavaratta puhul:

  • Kui soovid ratast kommuutimiseks, siis on parim lahendus linnaratas. Porilauad jätavad su puhtaks ka vesisema ilmaga ning tuled näitavad teed ja teevad sind nähtavaks ka pimedal ajal.

  • Kui plaanid sõita mööda asfalti, vali maanteeratas, ja kui plaanid asfaldilt keerata ka kruusateedele, siis kruusaratas ehk gravel bike.

  • Kui sinu kirg on krossisõit, siis on sinu valik e-maastikuratas.

Ja nõu küsi Hobispordist.

Ahjaa. Elektriratta varjuküljest ka. Ainus negatiivne pool on see, et aku võib tühjaks saada. Aga seda saab vältida laadimisega. Ning ühe laadimisega saab sõltuvalt mudelist ja sõidustiilist sõita 75–175 km. Ehk lahjema versiooniga Tallinnast Märjamaale ja kangema rattaga Viljandisse. Ehk sinu senise rattaringi pikkuse võib julgelt mitmega korrutada.

Kui jalgratas = vabadus, siis elektriratas = vabadus ruudus.

Jaga
Kommentaarid