Kohvimasinad koju

Kodus on asjad tavaliselt palju lihtsamad – sinu parim kohvimasin leiab ikka endale ruumi, seega on köögis tavaliselt automaatne kohvimasin või espressomasin. Mõlemad võivad vastavalt vajadusele valmistada kohvijooke piimaga või lihtsalt espressot. Neile, kes säästavad aega, valmistab automaatne kohvimasin joogid ühe nupuvajutusega ning temperatuuri, kohvi intensiivsuse või joogikoguse seadeid reguleerides saate avastada oma lemmikkohvikombinatsiooni. Tähtis on ka stiil. Erinevate kujunduste ja värvide valik võimaldab teil valida soovitud stiilis seadme, mis sobib köögi interjööriga. Üha olulisemaks valikukriteeriumiks on saamas ka objektide haldamise viis. Tänapäeval saab automaatseid kohvimasinaid juhtida mitte ainult ühe nupuvajutusega või puudutusega, vaid ka nutitelefoniga.

Neile, kes armastavad traditsioone, stiili ja elegantsi, on espressomasin ideaalne valik koju. Selle eelis võib mõnele tunduda negatiivne, kuna see annab nende masinatega tassi kohvi valmistamisele suurema panuse. Nende masinate puhul ei ole kõik usaldusväärne enam ühe nupuvajutusega programmeeritud kohvi valmistamise funktsiooni jaoks, vaid inimese jaoks, kes nagu professionaalne barista jääb vastutama kohvitassi kvaliteedi eest. Kohvi valmistamise rituaal võtab veidi kauem aega, kuid tulemus võib alati üllatada.

Kohvimasin maakoju

Kohvisõbra jaoks on tõeline nauding, kui tal on võimalus nautida tassi kohvi, kus iganes ta viibib. Maakodus, aias või külas ei ole automaatne või poolautomaatne kohvimasin alati ratsionaalne lahendus. Kui kööginurk on väike, siis selleks lihtsalt ruumi ei jää, kuna sellised kohvimasinad on enamasti suuremad. Ja kui veeta kodutalus vaid paar kuud aastas, võib automaatne kohvimasin olla lihtsalt liiga suur ja kasutamata investeering.

Millised on alternatiivid? Väiksemad, odavamad, lihtsamad, aga mitte halvemad – kapsel- või padjakohvimasinad. Sellised kohvimasinad kaaluvad vaid paar kilogrammi, mistõttu on neid lihtne kohe hooaja alguses aeda, külla või kodutallu tuua ning nende paigaldamiseks pole palju ruumi vaja. Kapsel- või padjakohvimasinaid on veelgi lihtsam hooldada ja puhastada, kuna nende kohvimasinate kohv pressitakse vaakumkapsliteks või kohvipadjakesteks, mis visatakse pärast kasutamist minema.

Kapslite või padjandite valmistamiseks kasutatakse erinevat tüüpi kvaliteetset kohvi, nii et saate valida soovitud intensiivsuse või proovida erinevate maitsetega kohvi. Jahvatamise pärast pole vaja muretseda, kuna nendes masinates kasutatav kohv on juba jahvatatud ja kasutamiseks valmis. Piimasüsteeme sellistes kohvimasinates tavaliselt ei ole, kuid leidub ka selliseid, millel on piimasüsteem. Ja kui piima kasutatakse ikka harva, siis võib leida eraldi automaatse piimavahustaja.

Kohvimasinad reisimiseks

Kui olete suur või entusiastlik kohvijookide austaja ja proovite oma vabast päevast reisile minnes maksimumi võtta, on ebatõenäoline, et tanklast saadav kohv teid õnnelikuks teeb ega asenda meeldivat traditsiooni ise tassi kohvi valmistada. Seega tasub mõelda reisikohvimasinatele, mis võimaldavad nautida lemmikmaitseid. Nii et suurepärane kohv on see, mida peaksite endaga kaasa võtma, olenemata sellest, kuhu reisite. Elegantne ja kompaktne masin on tavaliselt ühendatud 12 V sigaretisüütaja pistikupessa ning kreemja vahuga espresso valmistamiseks kulub vaid 2 minutit. Kõik, mida vajate, on vesi ja kohvitablett. Muide, kohv pressitakse filtrisse, nii et tootmine on alati puhas ja hügieeniline.

Küll aga saab kohvi valmistada ka ilma elektrita. On kohvimasinaid, mis nõuavad tassi espresso valmistamiseks ainult käega survet, mis tekitab piisava rõhu, et vesi jahvatatud kohviga filtrist läbi lasta. Tuleb vaid kuum vesi keeta ning mitte unustada reisikotti panna tassi ja jahvatatud kohvi. Selle kohvikaaslasega saate nautida oma lemmikjooki kõikjal, kus soovite: aias, autos või isegi kaunites rahvusparkides.

Kohvimasinaid ei kasutata enam ainult kodus – neist võivad saada regulaarsed reisikaaslased, mis täiustavad teie muljeid. Kvaliteetkohvi nautimiseks peate lihtsalt tegema õige otsuse, mis sobib teie elustiiliga ja võimaldab teil teha kohvijoomisrituaale kõikjal, kus viibite.

Jaga
Kommentaarid