“Ainus koht, kus leiad tegeliku rahu, asub sinu sees. Kui nn esoteerikahuvist rääkida, siis iga enesemõistmiseks sise­maailma poole pöörduv otsing on hea otsing. Suure murega on harjumuspärane juua ära pudel viina või minna sõpradega mälukaotuseni pidutsema – ometi teades, et see pole kuigi jätkusuutlik tegevus. Palju normaalsem oleks ju mõelda, mis on su sisemaailmas viga. Tundub küüniline teha etteheiteid või lausa nimetada rumalaks inimesi, kes soovivad iseendaga tegeleda ja paremaks saada.”

Pigem on esoteerikahuvi ratsionalistist Reeda arvates märk sellest, et eestlased ei nõustu manduma massikultuuri. “Otsijatele tuleks tagada kvaliteetne tööriistakomplekt, mis aitaks muuta ka elu kvaliteetsemaks.”

Reet teab oma kogemusest, et kõik ei leia esimese korraga sobivat praktikat või õpetust, mis aitaks. “Suur huvi mõista elu ja sisemaa­ilma protsesse on mul olnud lapsest saati. Niipalju kui mäletan ise­ennast, mäletan soovi aru saada, miks asjad juhtuvad, nagu nad juhtuvad,” alustab Reet. “Loomingu Raamatukogus oli ilmunud Aleksander Levi raamat, kus olid mõned praktilised harjutused, mida hakkasin koolis tundide ajal tegema. Leiutasin ise harjutusi, mis praegu on joogas täiesti tavalised.” Keskkoolist alates on Reet joogaharjutusi teinud ja teeb neid siiani.

Jaga
Kommentaarid