1. Eemalda vana küünelakk. Eelista atsetoonivaba küünelakieemaldajat, see ei kuivata küüsi nii palju.

2. Leota jalgu. Parim aeg pediküüriks on pärast vannis või duši all käiku, mil nahk ja küüned on vees ligunedes veidi pehmenenud. Mõistagi on ülimalt meeldiv ka spetsiaalselt jalgade ülistuseks korraldatud jalavann!

Tee nii:

Enne kui jalad vanni või kaussi pistad, tõsta käeulatusse teisedki vahendid, mida eesseisvaks protseduuriks vajad: pimsskivi nahapaksendite eemaldamiseks, küünekäärid ja -viil, küünehari, jalakreem, rätik ja sokid.

Täida jalavannikauss sooja (umbes 38 kraadi) veega ja leota jalgu 15–20 minutit. Kogemuse täiustamiseks võid vannivette lisada sulle meeldivaid eeterlikke õlisid, õunaäädikat, Epsomi või meresoola.

Taimeväega jalavann

5 tilka lavendliõli

8 tilka teepuuõli

2 tilka piparmündiõli

pool tassi õunaäädikat

Sega eeterlikud õlid kõigepealt õunaäädikaga ja seejärel kalla segu jalavannivee hulka. Lavendliõlil on meeldivalt rahustav toime, teepuu on bakterite hirm, piparmünt värskendab ja õunaäädikas pehmendab nahka.

3. Eemalda paksenenud nahk. Kui nahk kandadel on tugevasti paksenenud, ei saa ilma pimsskivi või kannariivita. Rakenda esmalt kannariivi abrasiivsemat poolt, seejärel siledamat. Kui nahapaksendeid pole, saab hakkama ka jalakoorijaga. Viimast võid kasutada ka pimsskivi või kannariivi kasutamise vahepealsetel päevadel.

Jalakoorija

4 sl peeneteralist suhkrut või meresoola

2 sl kookosõli

3 tilka teepuuõli

Sega ained pastaks ja masseeri sellega jalgu umbes kümne minuti jooksul.

4. Timmi küüned sobivaks. Küünte lõikamiseks kasuta roostevabast terasest küünetange. Esmalt lõika küüned sirgelt, seejärel viili küüneviiliga küünenurgad, et need ei jääks teravaks ega hakkaks valu tegema. Küünenahku ära lõika (tekib põletike ja vigastuste oht!), küll aga võid need puupulgakesega õrnalt tagasi lükata.

5. Niisuta tõhusalt. Jalakreemi kasutamine on siledate kandade hoidmisel esmatähtis. Varu endale kaht sorti jalakreemi: üks paksem ja tihkem ööseks (puuvillasokid peale!) ning teine kergemini imenduv ja värskendav päevaseks ajaks.

6. Masseeri! Jalad armastavad massaaži ja mis kõige vahvam – jalgu masseerides mõjutad tegelikult kogu keha, sest jalgade all asuvad teadupärast punktid, mis on seotud eri organitega.

Jalgade massaažiõli

6 tilka teepuuõli

4 tilka lavendliõli

2 tilka sidruniõli

40 ml mandliõli

Hoia kokkusegatud õli tumedas klaaspurgis ja kasuta iga päev, näiteks õhtuti enne uinumist. Massaažiõli peale võid omakorda masseerida sheavõid, seejärel tõmba jalga puuvillased sokid, mis õlid-kreemid nahale „lukustavad”.

7. Värvi küüned. Mõistagi sõltub küünte värvimine sinu eelistusest, ka värvimata küüntega hästi hooldatud jalgu on ilus vaadata. Kui aga siiski värvida soovid, puhasta enne lakikasutust küüned võimalikest kreemijääkidest. Kindlasti kanna küüntele esmalt baaslakk, kuna tumedad küünelakitoonid kipuvad su küüned kollakaks muutma.

Kuidas vältida jalgade seen- ja nahahaigusi?


Tõhus bakterihävitaja on teepuu eeterlik õli, mida võid baasõliga segatult (umbes 5 tilka supilusikatäie baasõli kohta) iga päev jalgadele kanda, pöörates erilist tähelepanu varbavahedele. Kui käid spordiklubis, tee endale 30 ml suurusesse klaasist spreipudelisse antibakteriaalne jalasprei, mis koosneb 20 tilgast teepuuõlist ja paarist supilusikatäiest nõiapuuveest, ülejäänud pudelisisu täida destilleeritud veega. Pritsi jalgu pärast trenni ja samuti võid selle vahendiga töödelda jalanõusid. Kuna seenhaigused armastavad niiskust, kuivata end pärast pesemist väga hoolikalt, kindlasti ka varvaste vahelt.

Tooted:



Lumene kiire ja mugav atsetoonivaba küünelakieemaldaja Nordic Chic Express Nail Polish Remover. Hind 8.95

Tweezermani küünetangid. Hind 4.90

Mandli-, teepuu- ja salveiõli ning rohelise tee ekstraktiga Le Café de Beauté jalakreem Foot Cream Deodorizing Effect. Hind 2.50

Mavala sügavniisutav hooldustoode väga kuivadele jalgadele ja parkunud jalataldadele. Hind 15.50

Pehmendavaid taimseid õlisid, niisutavat glütseriini ning virgutavat ja puhastavat kadakamarjaõli sisaldav jalavannikontsentraat Dermosil Spa & Sauna Softening Foot Bath. Hind 8.50

Võiseemnikuõliga Dr Irena Erise taastav ja niisutav jalakreem Spa Resort Maldives. Hind 20.65

LoodusSPA loodusliku pimsskivipulbri, mandliõli ja mündiga jalakoorija. 12.-

Kuivale, kiskuvale ja lõhenenud nahale mõeldud rikkalikult niisutav ja taastav kreem kätele, jalgadele ja kehale Orly Rich Renewal. Hind 8.50

Magneesiumi, salvei- ja piparmündiekstraktidega Joiki jalakreem. Hind 12.-

Karbamiidi ja E-vitamiiniga lõhenenud ja kuivi jalakandu tervendav hoolduspulk Dermosil Classic Carbamide Heel Care. Hind 6.60

Jaga
Kommentaarid