Lusika talu on nagu tervistav oaas keset Viljandimaa põlde ja metsi. Osa külalisi sõidab sinna ikka ja jälle tagasi ainuüksi kauni ning lopsaka iluaia pärast, mille loomiseks on pererahvas kulutanud 20 aastat. Iluaiast veelgi võimsamad tunduvad aga selle paiga eriline aura ja taimetargast perenaise õpetused.
Sirje paastus esimest korda 24aastaselt. Sellest ajast peale on ta keha ja hinge põhjaliku puhastamise ette võtnud peaaegu igal aastal. Kaheksa aastat tagasi avas ta kodutalu uksed kõigile, kes soovivad iidset raviviisi proovida.Paastuda saab kolme, viie või seitsme päeva kaupa. Lusika talus kuuluvad selle ravimooduse juurde ohtra taimetee joomine, massaažid asjatundjate käe all ja igapäevane saunaskäik.
Keha ja hinge aitavad ravida vabastava hingamise seansid, vestlused perenaisega ja mõtteravi probleemide vabastamiseks.

Kõik algab mõtlemisest
Asjatundjad soovitavad paastuda korrapäraselt kaks korda aastas: kevadel ja sügisel. Perenaine ise paastub viimasel ajal hoopis talvel, viimati koguni 21 päeva järjest.
Sirje Kurvet leiab, et paastuks sobiva aja leidmine on tunnetuse küsimus. Kohale ei tasuks sõita ainult sellepärast, et sõbrannad kutsuvad. Oluline on tajuda, millal saabub just sinu jaoks õige aeg ning millal oled selleks täiesti valmis.
Perenaine väidab, et kõige aluseks ongi mõte ja paastumine aitab neid, kes sellesse usuvad. Kes on veendunud, et sobiv aeg sõltub kuufaasist, siis teda see mõjutabki. Kui aga usud, et võid vaatamata kõigele paastuda ka keset talve ja see on sulle parim, siis nii ongi.
Lusika talu paastude juures on tähtsal kohal taimeteed, mida igaüks joob vastavalt oma kehakaalule umbes kaks ja pool liitrit päevas. Külaliste hinnangul muudavad teed toiduta elamise palju lihtsamaks. Taimetargast perenaine keedab teesid taimesegudest, mis on mõeldud näiteks sapi, maksa ja neerude puhastamiseks või toetavad südame tööd. Sirje Kurvet sai teede retseptid oma õpetajalt ja pärandab kunagi õpilastele edasi.
Paastu ülesanne on muuta vere konsistentsi happelisest leeliselisemaks. Sama teevad organismiga eri raviteed. Just liigne happelisus tekitab kehas haigusi.
Perenaine on pealt näinud mitmeid imelisi tervenemisi, kuid imed saavad juhtuda vaid siis, kui inimene ise on valmis endaga tööd tegema ja tunnetab hästi oma keha.
Sirje Kurveti arvates ei tohiks inimest aidata, tehes tema eest aina midagi ära. Abivajajat tuleks hoopis provotseerida nii, et ta julgeks minna iseenda sisse ja tunnistada selliseid kitsaskohti, mida ei teadnudki endal olevat.
"Alguses on hingesügavusse surutud probleemid pehmed nagu puu. Kui neid välja ei tooda ning surutakse veel sügavamale, muutuvad need kõvaks nagu raud," selgitab Sirje Kurvet. 

Ootajaga ei juhtu imesid
Perenaist innustavad paastujad, kes tulevad kindlas usus, et saavad abi. Miks on nii, et kui haiglasse tuuakse kaks ühesuguse diagnoosiga haiget, sebib ühe ümber terve arstide konsiilium ning lõpuks ta terveneb, teisele aga ei märgata tekkigi peale tõmmata? Sest esimene mõtleb: "Kui ma nüüd veel vaid pääseks!", teine aga lamab, oodates kiiremat surma.
See, kes ise soovib oma paranemist, innustab arste tegutsema. Kes ootab, et teised teda terveks teeksid, sellega imesid ei juhtu. Nii pole ka Lusika talus erilisi tulemusi saavutanud need, kes on kohale tulnud ainult uudishimust.
Paastu ajal stressid vabanevad ning inimest vaevavad mured tulevad ilmsiks kergemini kui argirutiinis. Nii on võimalik neid teadvustada ja alustada tööd iseendaga. "Kui keha paluda, siis teab ta täpselt, kuidas ise ennast tervendada. Seda teeb meie kõigi sees peituv sisemine arst," usub Sirje Kurvet.
Perenaise sõnul hakkavad inimesed üha enam aru saama, et lisaks nähtavale on olemas ka nähtamatu maailm, nagu lisaks päevale on olemas öö. "Me ei saa nähtamatut maailma eitada, kuigi me seda ei näe. Samamoodi on kindel, et mõte, mis ei mahu armastuse mustrisse, ei ole loov ning tekitab stresse, kannatusi ja pingeid."Mõtteid, mis jäävad armastuse mustrist väljapoole, on lugematu hulk. Sinna kuuluvad enese sundimine, vihkamine, vastumeelsus, rahulolematus. Kõigi stressidega tuleb tegeleda, kuni oleme nad tervendanud. Paastumine on siin suureks abiks.
Sirje Kurvet ei soovita seda raviviisi esimest korda proovida ilma asjatundja järelevalveta, kuna paastudes langeb veresuhkur ja inimene võib minestada. Kes aga paastumist proovinud, see võib hiljem jätkata ka üksi kodus.