2. Planeeri ette ja haara võimalustest kinni. Kui keegi juhtub sind peole kutsuma, siis ütle jah. Uuri, kes sinu tutvusringkonnast on veel üksi ja planeerige koos midagi. Üksikuid on rohkem kui me arvame ja kõigil sabast kinni saamine võib tähendada lausa seltskonda. Käige üksteisel külas või korralda pidu enda pool või minge kõik koos välja lõbutsema.

3. Mine loodusesse või trennisaali, jätka ka pühade ajal liikumist. Liikumine toodab õnnehormoone ja sul on sedasi lihtsam pühad üle elada. Isegi vanalinnas kondamine liigitub liikumiseks, kui ei taha suuremat ette võtta. Haara kaasa ka mõni teine endasugune, kes üksi norutama on jäänud.

4. Tee head, mine vabatahtlikuks, sind vajatakse! Pühade paiku aktiveeruvad erinevad vabatahtlikud ja sinna on alati abikäsi tarvis, olgu selleks tegevused toidupanga või kirikute juures. Teistele head tegemine teeb ka sinu tuju heaks.

5. Muuda ja täienda oma pühadeaegseid traditsioone ja loo uusi. Selleks võib olla kase asemel lillede tuppa toomine või üldse sellest loobumine. Kui oled varem käinud sugulaste haudadel või kirikus käinud, mine seekord näiteks hoopis loodusesse. Või tee omale jaanigrilli asemel midagi muud, mida sa oled tahtnud teha, aga pole möödunud elus näiteks saanud teiste soovide tõttu. Mõtle, mida sa oled soovinud ja talita selle järgi. Uued traditsioonid loovad uusi mälestusi ja need omakorda mõnusa tunde.

6. Tea ka seda, et on täiesti OK tunda ennast pühade ajal kehvasti. Luba omale neid tundeid, neid ei ole tarvis ilmtingimata maha suruda. Kui võtad oma tundeid sellistena, nagu nad on, siis mööduvad nad ka kergemini ja pühad pole emotsionaalselt nii rasked.

7. Kui tead kedagi, kes tunneb end sinuga sarnaselt üksinda ja muserdatult, siis toeta teda (isegi kui tunned, et ei oska) — kutsu ta külla või helista talle, näita, et sa oled tema jaoks olemas. Teise aitamine toob sinus välja tugevuse ja see tekitab samuti hea tunde.

8. Kui võimalik, siis piira sotsiaalmeedia kasutamist pühade ajal. Kui oled värskelt üksi jäänud, siis teevad sulle ekstra haiget õnnelike perede postitused Facebooki ja mujale. Väike sotsmeediadieet aitab ka rohkem iseendasse vaadata ja üksiolemisega harjuda.

9. Kirjuta üles, mille eest sul on põhjust olla tänulik. Selline tegevus aitab keskenduda ainult iseendale ja endalegi ootamatult võib see nimekiri toredalt pikk tulla. Jäta see nimekiri silma alla ja täienda seda nimekirja iga kord, kui seda näed.

10. Hellita ennast pühade ajal! Mine spaasse, rattaga sõitma, diskgolfi mängima, massaaži, randa, ujuma, sõida metsa — ükskõik mida. Sa oled seda kõike väärt ju!

Allikas: huffpost.com