Millised on aga peamised punktid, millele peaksid tähelepanu pöörama?

Hea sõber on alati toetav. Ta tahab sind aidata ja märkab seda, kui oled kurb. Ta tahab, et sul läheks hästi ja sa oleksid õnnelik. Heale sõber hoolib sinust, on sinu jaoks olemas ja tunneb sinu asjade vastu huvi. Hea sõber proovib sind rasketel hetkedel aidata nii, kuidas ta oskab.

Negatiivselt meelestatud inimesed aga tunnevad sageli selle üle hoopis head meelt, kui kellelgi neist halvemini läheb, seetõttu võib see sinu halba enesetunnet vaid süveneda - või vastupidi, kui sul hästi läheb, võib selline inimene mürgitada sinu õnne kadeduse ja võltsi sõprusega.

Ta toob esile sinu parimad omadused. Hea sõber julgustab proovima uusi asju ja on toetav siis, kui sa ebaõnnestud. Hea sõber julgustab seadma eesmärke ja pürgima unistuste elu suunas. Ära ümbritse end inimestega, kes hoiavad sind tagasi ning muudavad sind tuleviku suhtes ebakindlaks. Negatiivsed inimesed laidavad maha kõik ideed ning suudavad ka kõige positiivsemas asjas halba näha.

Rohkem toetavaid sõpru tähendab paremat tervist. Psühholoogi hinnangul on inimesel väiksem võimalus haigestuda raskesse haigusesse või depressiooni, kui teda ümbritseb hulk positiivselt meelestatud inimesi, kes pakatavad heast tujust ja energiast.

Kuidas enda ümber meelitada rohkem positiivseid inimesi? Ole usaldusväärne ja avatud, julge usaldada ja proovida, ole aus, siiras ja lojaalne. Mida rohkem on sinu elus häid ja tugevaid sõprussidemeid, seda positiivsemalt oled sa meelestatud ja seda enesekindlamalt end tunned. Enesekindel ja rõõmsameelne inimene aga paneb omakorda inimesed tahtma sinuga rohkem suhelda.

Milliste inimestega sa soovid suhelda ja milline sa ise olla tahaksid? Mõtle sellele. Tavaliselt tõmbab meid alateadlikult inimeste poole, kelle sarnased me olla tahame või kellelt soovime midagi õppida.

Allikas: liveabout.com