2. Sa suutsid eelmisel kuul ära maksta kõik oma arved. Isegi kui elamiseks jäi napilt raha üle, suutsid sa ikkagi seda teha. Sa mõtlesid välja ka selle, kuidas end vähese järelejäänud rahaga toita ja katta. Sa tegid selle ära.

3. Sul on töö. Vahet pole, kas see rahuldab sind sada protsenti või mitte, olgu töö sisu või sissetuleku poolest, sul on töö olemas. See töö toob sulle leiva lauale.

4. Sul on riided, mida selga ajada. Isegi kui need pole päris sada protsenti sinu maitse järgi või on vanad või mis iganes, sa ei pea paljalt ringi lippama.

5. Sul on üks või mitu tõeliselt lähedast sõpra. Vahel arvatakse, et mida rohkem sõpru, seda parem. Kuid oluline ei ole mitte sõprade arv, vaid see, kui suurt mõistmist saame neilt, kes meist sõpradena tõeliselt hoolivad ning võtavad meid nii, nagu me oleme.

6. Sul on pere. Ükskõik, kas pere tähendab elukaaslast ja lapsi või ainult lapsi või õdesid-vendi või vanemaid, vanavanemaid, tädisid-onusid. Keegi neist on sul olemas, keegi, kelle poole saad hädas pöörduda.

7. Sul on mõnikord aega teha seda, mida päriselt naudid, kas hobi näol või siis niisama. Olgu selleks või diivanil lösutamine ja teleka vaatamine.

8. Sul on silmad, mis näevad, ja kõrvad, mis kuulevad. Töötavad ihuliikmed, sa funktsioneerid, sööd ja magad. Sa oled suures plaanis terve inimene.

9. Sa naersid või naeratasid täna vähemasti ühe korra. Püüa seda hetke meenutada. Muide — kui tuju halb, loe mõnd anekdooti! Hea nali on tõepoolest toimiv ravim.

10. Sul on võimalik minna loodusesse jalutama. Isegi kui sa seda harva kasutad, võid seda teha.

11. Kui sa saaksid pöörduda oma noorema mina poole, siis võid talle öelda “Me tegime selle ära”, “Me saime hakkama”, “Me elasime selle (õuduse) üle”. Me kanname minevikutraumasid endaga kaasas ning sageli ei märka, et mõnega oleme isegi hakkama saanud. Oma noorema mina poole pöördumine aitab asja kõrvalt vaadata.

12. Sa ei ole enam sama inimene, kes sa olid aasta tagasi. Sa õpid, arened ja kasvad ning see on suur asi. Sa oskad osutada asjadele, mis on muutnud sind paremaks või halvemaks. See on väärt oskus.