Kerge ülekaal + kehakuvand


On uuritud, et kõige kauem elavad mehed, kes on kehaliselt aktiivsed ja kerges ülekaalus. Veidi priskem vöökoht mõjub ka seksuaalsusele suhteliselt vähe. Iseasi, kui inimene ise ennast paksuks mõtleb, sest kõikidest kehaga seotud probleemidest, mis seksuaalelu mõjutavad, mängib kehakuvand kõige suuremat osa. Kui ma aktsepteerin oma keha, ükskõik milline see ka ei oleks, on see eelduseks rahuldavale seksuaalelule.
On inimesi, kellel võiks oma välimusest lähtuvalt olla väga palju probleeme, aga neil pole ühtegi, sest nad on oma kehaga sõbrad. See muidugi ei tähenda, et ennasthävitav käitumine on õige. Kõik peab olema tasakaalus.

Ülekaal + hormoonid


Kehakaalu märgatav tõus põhjustab meestel meessuguhormoonide taseme langust, mis võib kahandada libiidot ja erektsioonivõimet. Samas pole see jällegi ühene, et liiga suur kehakaal probleeme põhjustab. Meestel on kehaline reserv üldiselt hea ja ka ülekaalulisena toimitakse vahel pikka aega üsna hästi.
Kui koos on rohkem riskitegureid, näiteks rasvumisega kombineerub vähene liikumine ja rolli mängib vanus, hakkab erektsiooniprobleem teravamalt silma. Ka ülekaalulised, kes marineeruvad oma emotsionaalsete probleemide sees, on kindlasti voodis vähemtoimivad kui ülekaalulised, kes on füüsiliselt aktiivsed ja rõõmsad.
Kehakaalu normaliseerudes hormoonide tase paraneb ja seksuaalsus taastub. Samas kui inimene võtab kaalus alla, aga keha on endiselt pinges ja tema emotsioonaalne tasakaal sama mis ülekaalulisena, on tõenäoliselt ka tema seksuaalsus endiselt kehv. Seksuaalsuse küsimus on väga mitmetahuline.

Ülekaal + haigused


Koos vanusega kasvab risk haigestuda suurest ülekaalust põhjustatud haigustesse, näiteks sageli tekivad kõrge vererõhk ja suhkurtõbi, mis mõjutavad seksuaalsust. Vahel põhjustavad libiido nõrgenemist ja erektsioonihäireid ka haiguse ravimiseks mõeldud ravimid. Kuid märksa olulisem on, kas südameveresoonkond töötab normaalselt ja põhihaigusega seotud riskid on kontrolli all. Kerged kõrvaltoimed on parem valik kui varakult infarkti või insulti surra. Peale selle, lõpuks kutsub õigesti ravimata kõrgvererõhktõbi ikkagi esile erektsioonihäireid.
Kaudselt — mitmesuguste haiguste kaudu — võib liigne kaal põhjustada ka varast seemnepurset ja lastetust.

Ülekaal + hingamine


Ülekaalu mõjus potentsile on oluline ka keha proportsionaalsus. Kõhurasvumine on ebatervislikum ja potentsile ohtlikum kui ühtlaselt üle keha jaotunud rasvakiht. Kui kõhusisene rasvumine on suur, ei hinga inimene terve kehaga, vaid ainult kopsudega. See ei soodusta seksuaalsust. Kehahingamist parandab liikumine.

Ülekaal + kamasuutra


Kui mehe, naise või mõlema ülekaal on väga suur, kehamassiindeks üle 30, ei saa enam igas poosis vahekorras olla. Siin tulevad mängu suhteprobleemid, sest poosidega kombineerimist peavad aktsepteerima mõlemad partnerid.
Kui suhe on hea ja turvaline, ei juhtu midagi traagilist. Väga ülekaalulistel inimestel on tavalisele seksuaalvahekorrale palju alternatiivseid valikuid. Seda ei pea kartma. Vahel saab suhtes probleemiks hoopis vahekorrakesksus — partnerid tunnevad, et toimivad valesti, kui vahekorras ei ole, kuigi on ise tegelikult rahul. Kõik ei peagi klassikalises vahekorras olema, et tunda end seksuaalselt õnnelikuna.

Ülekaal + ühiskond


Seksuaalelu mõjutab palju ka see, mida meie kohta ütlevad partner ja ühiskond. Kui leida ja uskuda positiivset, on see alus kõigele heale meie elus. Sama oluline, just naistele, aga ka meestele, on oma keha intiimsuse aktsepteerimine, naistel rindade ja häbemepiirkonna ilusaks pidamine, meestel oma suguelundite piisavaks hindamine. Väga kardetakse normist eristuda, kuid normaalsuse piiri ei eksisteerigi, sest kõigi keha on veidi erinev. Haiguste korral on olemas normi piir, aga kellegi välimust nii ei hinnata.

Ülekaal + oskus nautida elu


See, kuidas intiimelu välja kukub, sõltub ka julgusest end välja pakkuda. On normaalne ja teretulnud, kui partnerid end teineteisele kaalust olenemata erootiliselt ahvatlevaks teevad. Selleks ei pea alati sekspoodi minema. Nii meestel kui naistel ergutab kirge erootiline hästiistuv pesu ja hoolitsetud välimus, mis isikupära rõhutab, miks mitte ka enda lõhnastamine, kui see partnerile meeldib. Maailm on selles suhtes avardunud ja seda tuleb ära kasutada.

Trullakana olen seksikas
Maris, 37

Ma ei ütleks, et olen paks või ülekaaluline. See ei käi minu identiteediga kokku. Mõtlen endast nii, et olen lihtsalt kurvikas. Numbrid on muidugi ausamad: olen 172 cm pikk ja kaalun 87 kg, nii et kehamassiindeks näitab tegelikult punast, aga armastan tõesti oma keha sellisena, nagu see on, ja alla võtta ei igatse. Ma ei räägi seda kibestumisest nagu mõni teine, kellel dieedid pole vilja kandnud. Ma pole kunagi dieeti pidanudki. Mulle meeldib olla ümar.

Mõnusalt prisked rinnad

Oma kilodest hoolimata olen väga naiselik ja hoolitsetud, nii et arvan, et ka teistel pole mind vaadates esimene mõte, et näed, paks. Tänu keskmisest suuremale kaalule on mul mõnusalt prisked rinnad ja ümarad puusad. Minu meelest on see naiselik ja seksikam kui piitspeenike keha. Ilmselt toetab minu enesekindlust ümar olla ka pealinnas elamine ja hea töökoht.

Seks paksuna

Mul on aastaid olnud kindel partner. Ta on küll minust saledam, kuid tundub, et ka temale minu kurvid meeldivad. Vähemalt pole ta kunagi midagi ette heitnud ja hellitused lubavad aimata, et ta pigem naudib seda pehmust, mis mul pakkuda on. Voodis jääme alati mõlemad rahule ja oskame teineteisest rõõmu tunda. Mul on võhma, ma ei higista ega hingelda, nagu olen vahel kuulnud paksukesi kurtvat. Mul ei ole ka libiidoga probleeme, kuigi mu kaalunumber võiks seda soodustada. Seksime mitu korda nädalas ja tundub, et seks läheb meil järjest paremaks.

Otsevaade voltidele

Tõesti, seda tunnistan, et mu talje võiks olla saledam. Mulle ei meeldi, et mehe peal olles tekivad kõhule voldid ja tal on neile otsevaade. Vahel pole ka asendite vahetamine liiga sujuv, aga arvan, et ka peenikesed võivad kohmakad olla. Igal juhul kui takerdume, teeme mõlemad selle üle elutervet nalja. Pole mõtet piinlikkust tunda.