Praod
Praod peegeldavad kas halba toitumist või krooniliste haiguste olemasolu. Võimalik, et organismis on puudus PP-vitamiinist ehk niatsiinist, millest sõltub seedeelundkonna ja närvisüsteemi töö. Väärtusliku mikroelemendi puuduse korvamiseks tuleb menüüsse lisada täisteraleib, aurutatud liha, tatrapuder ja kaunviljalised.

Täpid
Valged täpid võivad viidata kaltsiumi puudusele. Sööge rohkem piimatooteid, aprikoose, krevette, merekapsast ning seesami. Kaltsiumi omastamisel on vajalik ka D-vitamiin. Valged täpid tekivad samuti hormonaalsete häirete korral, milles aitab täpsemini selgusele jõuda naistearst.

Aeglane kasv
Aeglane kasv johtub kroonilisest stressist ning väsimusest. See on selge märk, et organism vajab rohkem puhkust. Küüsi aga aitab eriline hooldus: tehke vitamiinimaskid, kasutage küünekasvu kiirendavaid hooldusvahendeid.
Muide, suvel kasvavad küüned kiiremini, kuid talvel aeglasemalt. Küünekasvu aeglustumine kaasneb ka organismi vananemisega.

Haprad küüned
Küünte haprus on kergesti välditav, kui kasutada nõude pesemisel ja koristamisel kummikindaid. Samas võivad haprad küüned olla ka rauapuuduse või kilpnäärme probleemide tulemuseks.
Et muuta küüned tugevamaks, sööge rohkem naturaalset želatiini sisaldavat toitu — näiteks sülti, kuid ka tarretist, sefiiri, marmelaadi (nende magustoitude valmistamisel kasutatakse vetikatest saadavat pulbrit nimega agar-agar, mis sarnaneb želatiinile).