…suguti täitumine verega sellisel määral, et see teeb võimalikuks suguakti. Suguti kõvastumiseks on oluline nii vere pealevool arteritest kui ka äravoolu pidurdumine veenidest. Protsessis osalevad pea- ja seljaajule lisaks mitmed hormoonid ning teised bioaktiivsed ühendid. Spontaansed erektsioonid tekivad 5–6 korda öö jooksul kiire une faasis ja pole alati seotud erootilise elamuse või unenäoga. Seotus kusepõie täitumisega on küll olemas, kuid see pole esmane. Spontaansed erektsioonid näitavad mehe seksuaalsuse head funktsioneerimist.

Erektsioonid algavad…

…üsna pea pärast sündi, ka väikestel poistel on erektsioonid nii ärkvel olles kui ka unes. Nooremas eas poistel võib erutus tekkida suvalistes olukordades, kas või näiteks maadeldes.

Mis on põhjuseks, kui erektsiooni ei ole?

Hingelised põhjused. Enamasti on erektsioonihäired psühhogeensed ehk hingelistest elamustest tingitud: häireid põhjustab ebakindlus, sooritushirm või varasem negatiivne seksuaalkogemus. Kõhklus-kahtlus ja hirm kustutavad erektsiooni. Sageli on seksuaalfunktsiooni häired seotud depressiooni või ärevusega. Ka siis, kui pole kaua seksinud, muutub seksuaalfunktsioon loiumaks.
Mõnel mehel tekib esimene erektsioonihäire siis...

Loe edasi juba artiklist.