Lia Virkuse retsept: Maitsvad, lihtsad ja lihavabad kotletid
Kaunviljaroad on mu viimase aja lemmikud! Kaunviljad – oad, läätsed, kikerherned – on rahakotisõbralikud, peaaegu olematu rasvasisaldusega suurepärased valgu- ja kiudaineallikad. Paremate maitsete esiletoomiseks lisan kaunviljaroogadele valmistusaja lõpus suure toiteväärtusega oliivi- või kanepiseemneõli.
Peedi-oakotletid
12 tk
Väga maitsvad taimsed kotletid, naudi koos värske salatiga.
300 g keedetud peeti
300 g konservube, nt pruune
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
2 sl seesamiseemneid
2 sl tatrajahu
1 tl jahvatatud vürtsköömnet
soola
peotäis hakitud peterselli
praadimiseks (oliivi)õli
Koori ja riivi peedid peene riiviga. Suru nõrutatud konservoad kahvliga jämedaks püreeks. Haki sibul ja küüslauk. Sega peet, oad, seemned, sibul-küüslauk kausis, sega juurde jahu ja maitsesta. Vormi pätsideks ja küpseta kuumal pannil õlis.