Astma ja bronhiidiravimid
Koos astma ja kroonilise bronhiidi ravimi teofülliiniga ei tohi juua kohvi ja teed ega süüa šokolaadi, sest neis sisalduv kofeiin võib suurendada erutuvust, ärrituvust, põhjustada unetust jne.

Antidepressandid
Samal ajal MAO inhibiitoritega (antidepressant) ei tohi süüa juustu, töödeldud liha ja kala, maksa, kaaviari, soja, ube, kuivatatud puuvilju ega juua punast veini ja õlut (k.a mõned alkoholivabad õlled), sest MAO inhibiitorid pärsivad türamiini lagunemist. Türamiini kuhjumine organismis võib aga omakorda viia vererõhu eluohtlikult kõrgele.

Antibiootikumid
Mõnede antibiootikumide, nt tetratsükliini ja fluorokinolooni tarvitamise ajal ei tohi süüa piimatooteid, sest need ravimid seovad endaga piimatoodetes sisalduvat kaltsiumi. Selle tagajärjena ei imendu neist kumbki organismis ja ka ravimid ei mõju.

Osteoporoosiravimid
Osteoporoosi raviks kasutatavad bisfosfonaadi-ravimid imenduvad soolestikust halvasti, mistõttu ei tohiks neid tarvitada üheaegselt muu toiduga, piimatoodetega ega isegi mitte koos klaasi mahlaga. Neid ravimeid on kõige mõistlikum süüa pool tundi enne hommikueinet, tühja kõhuga, ning alla loputada klaasi veega.

Verd vedeldavad preparaadid
Inimestel, kellele arst on määranud vere hüübivust vähendavaid ehk verd vedeldavaid preparaate (näiteks Marevan), tuleks oma igapäevane menüü hoolikalt üle vaadata. Nimelt on paljudes köögiviljades ja marjades sisalduval K-vitamiinil vastupidine ehk verd paksendav toime. Kui iga päev tarbida koos toiduga suurtes kogustes K-vitamiini, pole see nii ohtlik. Kui aga K-vitamiini annus kõigub päevast päeva, muutub ravimi toime ettearvamatuks.
K-vitamiini sisaldavad tumerohelised köögiviljad, must sõstar, kiivi, avokaado. Nende söömisest pole tarvis loobuda, tähtis on neid hoopis iga päev samas koguses süüa. Suvel, kui köögivilju-marju süüakse tavapärasest enam, peavad igapäevased ravimiannused olema suuremad.
Verd vedeldavate ravimite tarvitajad peavad olema ettevaatlikud ka põletikuvastaste valuvaigistitega. Need ravimid koos manustatuna võivad tekitata maoverejookse.

Rauapreparaadid
Kehvveresuse raviks määratud rauapreparaatide tarvitajad ei tohiks samaaegselt juua piima, süüa juustu, kanamune ega tumedast jahust teraviljatooteid. Kõik need toiduained muudavad organismis raua imendumise raskemaks.
Raua imendumine seevastu paraneb märgatavalt, kui samaaegselt süüa kala- või liharoogi, rohke C-vitamiini sisaldusega juurvilju ja marju.
Raud, nagu ka kaltsium, mõjutab kilpnäärmeravimi türosiini imendumist. Neid preparaate tuleks tarvitada enne hommikusööki.

Ettevaatust greibiga!
Väga paljude ravimite tarvitamise ajal ei tohiks süüa värsket greipi ega juua greibimahla. Eriti hoolikalt peaksid greibimahla vältima inimesed, kellele on välja kirjutatud kolesterooli alandavad ravimid. Greibis leiduv naringeniin võib mitmekordistada ravimi mõju. Selline mõju võib olla isegi klaasitäiel greibimahlal.
Kui juua näiteks unerohu kõrvale greibimahla, võib unisust ja uimasust tunda isegi järgmise päeva pärastlõunal. Greibimahl tugevdab ka mitmete kõrge vererõhu rohtude, immuunsüsteemi mõjutavate ravimite, HIV-infektsiooni ravimi, vere kolesteroolisisaldust langetavate rohtude, ärevusevastaste ravimite ja antidepressantide toimet.
Greibimahlaga sarnane toime, ehkki nõrgem, on ristõielistel köögiviljadel, nagu lillkapsas, spargelkapsas, kapsas, ning grillitud toitudel ja sigareti suitsetamisel. Neid toiduaineid ei tohiks hepariini, varfariini ja teisi tromboosivastaseid ravimeid tarvitavad inimesed süüa, sest need vähendavad ravimite verd vedeldavat toimet. Seevastu küüslauk, sibul, ingver ja E-vitamiinirikkad toidud võivad verevedeldajate toimet võimendada.