Dr Kadri Matt: "Keefirit ja jogurtit tarvitatakse eeskätt mao-sooletraktivaevuste korral. Keefiri- või jogurtitampoonist võib olla lühiajalist kasu, kui tupekeskkonna happelisus on väike."

Ent ühelgi arstil ei ole võimalik täpselt öelda, millist probiootikumi inimesel just vaja on. Igaühe soolestikus, tupes ja suus on täiesti oma, individuaalne mikrofloora, sama ainulaadne nagu sõrmejälg. Eestis teadusuuringuid probiootikumide tüübispetsiifilise toime ja sobivuse kohta teadaolevalt tehtud ei ole, toimiva toote leidmine toimub katse-eksituse meetodil – inimene ise valib endale sobiva probiootikumi.
Kui naine võtab teatud sooletraktihädade korral üht probiootikumi ja see aitab, võiks tupe mikrofloora tasakaalu häirumise ehk düsbioosi korral sama probiootikumi tarvitada. Eelistada võiks probiootikume, milles sisalduvad Lactobacillus fermentum, Lactobacillus atsidofilus, Lactobacillus bulgaricus, bifidobakterid. Kui probiootikum viiakse tuppe, on ravi lühem – 3–5 päeva. Suukaudsel võtmisel on vajalik pikem kuur, 30 päeva või kauem.
Loe pakendilt, milliseid aineid vahend sisaldab, ja proovi enda peal, kas ja kuidas see sulle sobib. Kõigile probiootikumid ei sobi, mõnel võib tekkida vastupidine reaktsioon – näiteks ärritus. Soovitan enne probiootikumi kasutamist nõu pidada arstiga.