Küüslauguõli toimet seostatakse kaalulangusega, peavalude leevenemisega, põletike vähenemisega,vereringe stimulatsiooniga, seedimise parandajana, kognitiivsete funktsioonide paranemisega ning immuunsüsteemi tugevnemisega. Samuti arvatakse küüslauku madaldavat kolesteroolitaset ning tasakaalustavat veresuhkru taset.

Millal küüslauguõli tarvitada?

1. Parandab seedimist

Küüslaugumahl võib olla väga efektiivne kõhukinnisuse ja kõhu põletike leevendaja, aidates parandada seedimist ja koguni vähendada seedetrakti vähi riski.

2. Vähendab põletikku

Küüslaugus leiduv allitsiin on üks väärtuslikemaid ravimeid ning seespidiselt kasutades aitab kaasa põletike vähenemisele organismis. Allitsiin on väga võimas antioksüdant ning põletikuvastane vahend, mis leevendab kudede ärritust ning vähendada liigesevalu.

3. Ravib ainevahetuseprobleeme

Paljud kasutavad küüslauguõli metaboolse sündroomi ravil, kui korraga esinevad kõrge vererõhk ja veresuhkur, kõrge kolesteroolitase ja ülekaalulisus. Antioksüdandid vähendavad kõiki neid riskifaktoreid ning optimeerivad ainevahetuse aktiivsust.

4. Leevendab peavalu

Ka väikene kogus küüslauguõli meelekohtadel võib leevendada põletikku meelekohtades ning veresoontes. Küüslauguõli võib vähendada migreenide ja peavalude tekkesagedust.