Hambapasta on pastajas või geeljas vahend hammaste puhastamiseks, samuti nende tervise ning väljanägemise parandamiseks. Praegusel ajastul on endiselt suur võitlus tava meditsiini ja alternatiiv meditsiini vahel. Doktorid ja arstid väidavad, et hambapastades olev fluoriid on meile kasulik sellepärast, et see aitab ära hoida hammastesse tekkivaid auke. Loomulikult saab aukude ära hoidmiseks jälgida teadlikumalt ka seda, mida endale suhu pannakse aga oletame, et sellest ole kasu olnud ning nüüd on aeg enda hambad korda saada. Fluoriid väidetavalt aitab, kuid samal ajal arvavad üha enam inimesi, et fluoriid on meile kahjulik.

Naatriumfluoriid on üks peamisi saasteaineid tuumarelvade, metalli ja väetiste tööstusharudes ja seeläbi põhjustanud elanikkonnale ja keskkonnale ulatuslikku kahju. Ometi, paneme me inimestena seda endale igapäevaselt kaks korda päeva jooksul suhu.

Hea hambapasta leidmine võib olla tõsine väljakutse. Enamik suuremate kaubamärkide all müüdavaid hambapastasid on sulfaatide, fluoriidi ja paljude muude toksiliste ainete kompotid ning nende alternatiivid mahepoes võivad olla paljudele hinna poolest liiga kallid. Kookosõli võib olla suurepärane võimalus parandada oma suuhügieeni looduslikul moel, kuna see pidurdab paljude suuõõnes elutsevate bakterite elutegevust ja aitab võidelda ka pärmseene vastu, mis on sageli suuõõne limaskesta kahjustuste põhjustaja.

Kookosõli kasulikest omadustest räägitakse viimasel ajal palju nii loodusravi ringkondades kui ka väljaspool seda. On leitud, et see pidurdab tõhusalt suurema osa bakteritüvede paljunemist ning on eriti tugeva toimega pärmseene Candida albicans vastu.

Miks kookosõliga on parem hambaid puhastada kui hambapastaga, loe SIIT!