Tean, et paljudel on puhkusel olles elustiilimure – “puhatakse” ka tervislikust toidust ja trennist. Sellepärast ongi sul reisilt naastes raske ja loid tunne, sest organism on stressis – taas kord peab ta taluma ebatervislikku toitu või alkoholi mitu päeva, isegi mitu nädalat järjest. Järgnevalt annaksingi ühe nipi, mis aitab mul toitumist reisil olles kontrolli all hoida.

Söö enne pikka lendu/sõitu või hotellis suur ports tervislikku värsket toitu. Jah! Luban sul! Siinkohal ma ei mõtle 2 muna asemel 3, vaid pigem 5-6 tk. Sama lugu ka salati või puuviljadega. Söö see toit mõttega, et tangid oma keha, st lihtsalt söö ilma emotsioonideta.

Sa ei saa eeldada, et suudad vastu panna kõigile välismaistele ahvatlustele, aga tangitud kehaga teed vähem rumalaid valikuid.

Kunagi talitasin nii, et “nautisin” hommikubuffees justkui “preemiaks” või reisiboonuseks roogi, mida tavaliselt oma tervislikule toidulauale ei lubanud ning mõne tunni pärast olid isud jälle kallal. Kas tuleb tuttav ette?

Nüüd söön päeva esimese toidukorra suure ja toitaineterikka ning isud ei kimbuta ka reisil olles tükk aega.

Kogusin reisil olles kokku taldrikutele eri valikuid, mida saad hotelli buffeest või kohvikust/restoranist endale kombineerida:

Ka teisele toidukorrale vastu minnes on nii hea tunne – lõuna saabudes ei isuta millegi kahtlase järgi, suudan ikka tervislikud valikud teha, mu veresuhkur on stabiilne ja kõiksugu hõrgutistest loobun teadmisega, et nii säilib hea enesetunne ja saan maksimaalselt uusi kohti avastada energiliselt.

Kuidas reisil toituda? Kiirjuhend, et nautida kohalolekut ja tulla tagasi hea vormi ja enesetundega.

  • Minimaalselt pool toitu olgu toores juur-, köögivili + puuviljad. 
  • Ohtralt tervislikke rasvasid!
  • Pane taldrikule võimalikult puhas loomne valk: nt keedetud muna, liha või kana.
  • Kui tekib isu pudru, jahutoote või muu süsivesiku osas, siis söö see toidukorra lõpus ja väike kogus - justkui magustoiduks.
  • Tea, et kui käsi haarab enama järgi, siis sa ei söönud piisavalt tervislikku toitu!