Confido Sõltuvusravikeskus on viimase aasta jooksul teinud tihedat koostööd Põhja Ringkonnaprokuratuuriga kriminaalses joobes juhtidele alkoholiravi osutades. Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitikaosakonna nõuniku Krister Tüllineni sõnul panevad alkoholijoobes inimesed Eestis aastas toime ligikaudu 7200 vägivalla ja joobes juhtimise kuritegu. „Paljud neist vajavad uue ja korduva õigusrikkumise võimaluse vähendamiseks alkoholi kuritarvitamise häire ravi. Seetõttu on iga täiendav raviteenuse pakkumine, seda eriti alkoholi raviteenusega halvasti kaetud Virumaal, inimeste tervisekäitumise ja kogukonna turvalisuse parendamiseks igati oodatud,“ sõnas Tüllinen.

Confidos hakkab kord nädalas pühapäeviti alkoholi- ja narkosõltlasi nõustama hinnatud nõustaja Oksana Kozlova. „Sõltlased tihtipeale ei tunnista, et alkoholism ja narkosõltuvus on haigused ning hakkavad abi otsima liiga hilja, kui nende elu on peaaegu hävitatud. Nad on kaotanud töö, pere ja tervise,“ innustab Kozlova kõiki sõltuvusega kimpus olevaid inimesi või nende lähedasi esimesel võimalusel pöörduma abi saamiseks professionaalide poole. „Mida varem raviga alustatakse, seda kiirem ja kergem on sõltuvusest tervenemine,“ lisas ta. Sillamäe sõltuvuskabineti töö kõrvalt jätkab Kozlova sõltlaste nõustamist Tallinnas Confido Erameditsiinikeskuses.

Confido hakkab Sillamäel sõltlastele pakkuma tõenduspõhiselt efektiivseimaks sõltuvusest taastumise meetodiks tunnistatud ravi, mis põhineb 12 sammu nõustamisprogrammil. Nõustamisele saavad pöörduda kõik mittesüstivad narkosõltlased ja alkoholi liigtarvitajad, olenemata sõltuvuse staadiumist. Arsti saatekirja abi saamiseks vaja ei ole. Ravikuuri pikkuseks on 2,5-3 kuud ning nõustamist pakutakse vene keeles. Esialgu toimub nõustamine grupiteraapiana, kuid koostöös kohaliku omavalitsusega loodetakse peagi alustada ka individuaalse raviga. Confido sõltuvusravikabinet asub Sillamäel aadressil Kalda 14.