1. Rohelisel teel on palju suurem antioksüdeeriv kaitse, kui hästi tuntud polüfenoolide antioksüdeerivates vitamiinides C ja E.

2. Rohelise tee polüfenoolid blokeerivad vähki põhjustavaid koostisosi ja mõjuvad sama hästi kui efektiivsed kemikaalid, mis neutraliseerivad või püüavad kinni vähipõhjustajad.

3. Rohelise tee joomisega "halva" kolesterooli tase väheneb ja teejoojad saavad potentsiaalselt süüa peaaegu kaks korda rohkem kolesterooli sisaldavaid toiduaineid, kui need, kes ei joo rohelist teed, kuid tarbivad võrdses koguses kolesterooli.

4. Roheline on kõrge kasulikkusega vererõhu alandamisel ja südameinfarkti saanute taastumisele kaasa aitamisel.

5. Tee katehhiinid on tugevad antibakteriaalsed ja viirusevastased toimeaineid, mis muudavad selle efektiivseks nii hammaste lagunemise ärahoidmisest kuni HIV-i ravimiseni.

6. Roheline tee suurendab energiakulu ja termogeneetilisi omadusi, mis edendavad rasvade põletamist.

7. Roheline tee kaitseb maksa toksiliste ainete, näiteks alkoholi, kahjustava toime eest.

Kui sulle poes müüdavad rohelised teed meele järele ei ole, proovi seda Merilin Taimre retsepti:

KOOSTISAINED
• 1 teekotike Tetley aurutatud rohelist teed
• 1 tass keeduvett
• ½ sidrunit
• *1 tl mett
• jääkuubikuid

VALMISTAMINE
• Valmista tee, valades kuum vesi teekotikese peale. Hoia teekotikest vees vaid paar minutit või jäta see tassi üleööks. Pigista sisse sidrunimahla ning aseta tass külma.
• Hommikul serveeri tee jää ning kaunista sidruniviiludega.
• Kes väga maia meelega, lisa kuuma vette 1 tl mett!

Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT