Täna Tallinna Lauluväljakul juba kolmekümne teist korda toimunud Tallink Maijooksu võitis neljandat aastat järjest ja üldse juba viiendat korda Liina Tšernov spordiklubist Jooksupartner, läbides seitsmekilomeetri pikkuse raja kahekümne kolme minuti ja kahekümne kahe sekundiga. Teiseks tuli Liina Luik ja kolmandaks Leila Luik Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist kaotades võitjale vastavalt 27 ja 55 sekundit. Neljanda koha pälvis Elis Lillmets, viienda Laura Maasik, kuuenda Liliana Torn, seitsmenda Kristel Vallaste, kaheksanda Liis-Grete Arro, üheksanda Olga Kletsun ning viimane esikümnesse pääsenu oli 27 minuti ja 19 sekundiga Kristiina Nurk.

Maijooks 2019
Tallink Maijooks esikolmik 2019 (vasakult: Liina Luik, Liina Tšernov, Leila Luik)

Traditsioonilisest kevadisest tervisespordipeost sai osa ligi viieteist tuhat erinevas vanuses liikumisharrastajat. Seekordsel Tallink Maijooksul oli esindatud üle kolmesaja ettevõtte ja kollektiivi. Suurima ettevõtte karika võitis Põhja Eesti Regionaalhaigla, kes oli väljas kolmesaja kümne liikumisest lugupidava töötajaga.

Eakaim daam tänavusel Maijooksul oli 82-aastane Viktoria. Üheksateist osavõtjat tähistasid täna oma sünnipäeva, neliteist osalejat olid Mai-nimelised ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini nimelisi, tervelt sada kuuskümmend viis. Maijooksu korraldustiimi oli kaasatud üle 500 inimese.

Kingitusi ja medaleid jagus kõigile 7 km läbinutele, seejuures polnud oluline, kas see sooritati joostes, kiirkõndides või hoopis jalutades. Nagu juba traditsiooniks saanud, jagas Tallink omapoolse preemiana kõigile välja laevareisi pakkumise Helsingisse.

Delfi Naisteka reporter oli terve päeva vältel kohapeal ning uuris nii tervisesportlaste meelt lahutanud muusikutelt kui jooksjatelt endilt nende spordiharjumuste kohta, uuris lastega üritusele tulnud emadelt, kuidas pere pisemate kõrvalt trenni jaoks aega leida ning intervjueeris ka Tervisplussi toitumisnõustajat Teele Tederit.

Maijooks 2019



Vaata intervjuud siit!


Järgmine Tallink Maijooks toimub 23. mail 2020. aastal.