Täiendavate uuringute käigus on selgunud, et seksi ajal kulutatud kalorite hulk sõltub siiski paljudest muutujatest — vanusest, kehakaalust, ainevahetusest, sekspoosidest ja sellest, kui kaua seks kestab. Ühes raportis tõdeti, et keskmiselt kestab seks vaid 6 minutit ja selle aja jooksul kulutab mees 21 kcal, uuringus ei toodud naiste kulutatud kalorite kulu, kuid naised kulutavad nagunii meestest vähem. Teadlased väidavad, et kuigi nimetatud asjaolusid pole sageli võimalik seksi kõrgema kalorikulu huvides muuta, on sekuaalelu parandada alati võimalik.

Seks kui trenn

Kui aga oled oma peas paika pannud, et seks läheb sinu jaoks kirja ka trennina, siis saad üht-teist suurema kalorikulu heaks teha küll. Lähtuda tuleb sel juhul põhimõttest, et mida intensiivsem tegevus, seda suurem kalorikulu.

Teadlased soovitavad seksile kuluvat aega sel juhul pikendada ning vahetada seksimise käigus sagedamini poose — see kokku tõstab pulsisagedust ning suurendab kaloritekulu.

Kõige selle matemaatika juures ei maksaks siiski unustada, et seksil on muid ja palju olulisemaid tervisekasusid lisaks energiakulule. Seks maandab stressi, parandab tuju, tugevdab immuunsüsteemi, aitab püsida tervemana ja mis veel hea — see muudab su nooremaks ja aeglustab vananemisprotsessi!

Allikas: Reader’s Digest, rd.com