Proovi kindlasti rõivaid selga. Pööra tähelepanu kangale, lõikele ja istuvusele. Liiguta rõivastes ning tee kindlaks, et sul on mugav ja miski ei hõõru. Venita veidi kangast ning hinda, kas see tõmbub kiiresti ja piisavalt tagasi. Venivus on oluline, et rõivast oleks lihtne selga panna, tagasitõmbumine näitab aga seda, et rõivas püsib kauem heas seisukorras.
Kontrolli õmblusi. Kvaliteetse spordirõiva õmblused on tihedad ning enamasti on tegu hästi vastu pidavate katte- või overlokõmblustega. Õmbluste testimiseks venita neid julgelt pikemaks (mõistlikkuse piires) ja tee kindlaks, et kuulda pole niitide katkemise häält.
Katseta veega. Mugavasse trennirõivasse imendub niiskus võimalikult kiiresti. Kui sul on prooviruumis käepärast joogipudel, siis tilguta veidi vett rõivale — mida kiiremini see imendub, seda parem. Kui pinnale jääb tilgake, siis otsi uus ese. Välja arvatud muidugi juhul, kui sul ongi vaja vett hülgavat jopet, nt jooksutrenniks.
Loe rõivaste hooldussilte. Eelista tooteid, mille hooldusjuhistest on lihtne aru saada ning mille eest hoolitsemine ei käi sul üle jõu. Ole ettevaatlik, kui soovitatakse käsitsi pesemist — firmad kirjutavad nõnda vaid siis, kui tegemist on tõeliselt õrna kangaga (mida sporditoodete puhul kasutada ei maksa) või kui tootja pole kanga kvaliteedis kindel.

Kuidas spordirõivaid hooldada?

Järgi alati rõivaste hooldusjuhendeid, sest osa kiududest ja kangastest vajab eriti korralikku tähelepanu. Näiteks elastaan kaotab oma häid omadusi kiiremini kui kiud, millega seda segatakse, nii et hooldusjuhised antakse just elastaanisisaldust arvesse võttes. Enamik spordirõivaid sisaldab ka polüamiidi või lükrat, mida tuleks samuti pesta madalal temperatuuril (alla 40 °C).
Pese spordirõivad ära võimalikult kiiresti. Enamik spordiriideid on disainitud imama higi ja niiskust. Ära jäta rõivaid niiskesse kuhja, sest siis soodustad nende hallitama minekut, venivuse kadu ning loomulikult ka bakterite põhjustatud lõhnade tekkimist. Pese spordirõivad ära nii kiiresti kui võimalik.
Kasuta õiget pesuvahendit. Uuri, kas sinu tavaline pesupulber vm puhastusvahend sobib spordirõivaste pesuks. Parim lahendus higi- või niiskuseplekkide eemaldamiseks on tavaliselt pesugeel. Kasuta pesuvahendit, mis sobib ka proteiinipõhiste plekkidega võitlemiseks. Kui oled tõsine (tervise)sportlane, siis tasub investeerida pesuainesse, mis on mõeldud spetsiaalselt spordiriiete jaoks ja eemaldab lõhna ning rohu- ja mudaplekke efektiivsemalt.
Väldi pesuloputusvahendeid, sest nendes sisalduvad ained võivad mõjutada kangaste töötlust ning kaotada mõne eriomaduse, nagu näiteks vihmakindlus.
Ära topi spordiriideid kuivatisse. Kuivata spordirõivaid pigem õhu käes kui trumlis — enamik tänapäeva spordiriideid kuivab niisamagi imekiiresti.