Tugev, ent samas paindlik kere keskosa mõjutab pea kõike, mida sa teed:
Igapäevased tegevused. Kummardamine, et jalanõud jalga panna või pakki haarata; pööramine, et selja taha vaadata; toolil istumine või lihtsalt seismine — need on vaid mõned paljudest tavategevustest, mis tuginevad kerelihastele. Sa ei pruugi sellest enne aru saada, kui liigutused muutuvad raskeks või valulikuks.
Töised tegemised. Tööd, mis on seotud tõstmise, pööramise ja seismisega, toetuvad kerelihastele. Samamoodi on kere keskosa töös ka laua taga istudes, arvutiga töötades või lihtsalt telefoniga rääkides. Kontoritööga seotud sundasendid muudavad selja sageli kangeks või isegi valusaks, seda eriti juhul, kui sa järjepidevalt kerelihaste treenimisega ei tegele ja oma tööpäeva sees piisavalt pause ei tee.
Terve selg. Alaseljavalu — levinud ja piinarikas probleem, mida saab aga ennetada ja vältida, kui sooritad konkreetseid harjutusi, mis tagavad tasakaalus ja tugevad kerelihased. Kui seljavalu on juba tekkinud, soovitatakse selle leevendamiseks samuti kombinatsiooni harjutustest ja raviskeemist.
Sport ja teised meeldivad tegevused. Golf, tennis, jooksmine, jalgrattasõit, ujumine ja mitmed teised spordialad toetuvad suures osas tugevatele kerelihastele. Kerelihaste paindlikkusest saavad võidavad ka meeldivamad tegevused nagu tantsimine või ka intiimelu.
Tasakaal ja stabiilsus. Kerelihased stabiliseerivad keha ning võimaldavad sul soovitud suunas liikuda ja erinevates asendites seista. Keerulisemates maastiku- ja ilmastikuoludes on kerelihased abiks, et vältida kukkumist või tasakaalu kaotamist. Tugevad kerelihased on ka koordinatsiooni alus.
Hea rüht. Nõrgad kerelihased muudavad keha lodevaks. Hea kehahoid tähendab kaunist siluetti ja annab ning väljendab enesekindlust. Hea rüht ei koorma selga ja võimaldab ka kergemini hingata.
Tugeva kere keskosa nimel treenides ei tasu keskenduda vaid ühele lihasrühmale, näiteks kõhulihastele. Kerelihased eeldavad, et toonust saavad nii kõhu- kui seljalihased, väiksemad sisemised lihased ja ka süvalihased.

Allikas: liigume.ee