Reipa kõnniga kaasneb kiirem ja raskem hingamine, aga teada tuleb seda, et trenni intensiivsust ei näita mitte kõndimise kiirus, vaid see, kui palju hapnikku kulub hea kilogrammi kohta ühes minutis ja seda niisama lihtsalt teada ei saa.

Massaschussetsi Amhersti ülikooli professor Catrine Tudor-Locke uurimuse järgi saab reipa kõnni piisavat intensiivsust mõõta ka teisiti ja selle jaoks tuleb lugeda ära oma sammud, mida sa teed ühes minutis. Selleks loe samme 15 sekundit ja korruta tulemus neljaga.

Umbes 100 sammu minutis on keskmise kiirusega ehk siis paraja kiirusega kõndimistempo, mis ei aja liigselt hingeldama, mille saatel saad sõbraga veel jutustada. Ja see tagab vajaliku aeroobsuse. Muidugi — kõnnitempo ei pea olema täpselt 100 sammu, võib olla ka 95 või 105. Tudor-Locke lisab, et suur osa inimesi kõnnib tegelikult kiiremini kui 100 sammu minutis — nii et tema meelest on suhteliselt kerge jõuda selle eesmärgini. Kui tahta kõnnitempot tõsta, siis tea, et intensiivne kõnd hakkab 130 sammuga minutis ja sörk 140 sammust.