Alates 2015. aastast on Eesti Energia büroohoones 475 meetrit pikk siseterviserada Energialaeng.

Energialaeng hõlmab kontorihoone 16 korrust ja nendevahelisi treppe. Lisaks on siseraja lahutamatuks osaks ka terrassil kulgev Päikesenergiarada, mis pikendab trepikoridorides asuvat rada veel 100 meetri võrra. Et mitmekülgsust suurendada, leidub Energialaengu igal korrusel ka erinevaid spordivahendeid, alates hularõngast ja hantlitest ning lõpetades lauatennise ja korvpalliga.

Iga aasta mais tähistab Eesti Energia tervisekuud, mille raames valmistutakse üheskoos Narva Energiajooksuks. Tervisekuu lahutamatuks osaks on saanud osakondade- vahelised mõõduvõtmised, kus võisteldakse nii trepikorruste läbimises kui ka tervisekilomeetrite kogumises. Viimastel aastatel on võistluste käigus vallutatud keskmiselt 50 000 trepikorrust ning läbitud 15 000 tervisekilomeetrit.

Eesti Energia filmimisel osalesid:
Kristel-Liis Sirel sisekommunikatsiooni spetsialist
Evaliisa Kirtsi sotsiaalmeedia spetsialist

Taolised aktsioonid ei nõua palju aega ega ressurssi, pigem tahtmist ja pealehakkamist. Samas tasuvad need end igati ära, kuna natuke elevust ja koostegemisrõõmu annavad tulemuseks õnnelikumad ja motiveeritumad töötajad.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust kogu Euroopa Liidus. Eestis korraldab Spordinädalat Eesti Olümpiakomitee koostöös Ühendusega Sport Kõigile. Spordinädala korraldamist toetavad Erasmus+ programm, Kultuuriministeerium ning Coop Eesti.

BeActive Workplace Award

2016. aastal pälvis Eesti Energia siseterviserada koos tervisekuu võistlusega Euroopa spordinädala raames auhinna #BeActive Workplace Award 2016. #BeActive auhinnad antakse välja kolmes kategoorias: #BeActive Workplace Award, #BeActive Education Award ja #BeActive Local Hero Award.

#BeActive Workplace Award auhinnaga tunnustatakse ettevõtmisi, mis demonstreerivad parimal viisil spordi ja liikumisharrastusega tegelemise võimalikkust töökohal ning aitavad kaasa ettevõtete töötajate kehalise aktiivsuse tõstmisele. Oluline on ka teostatud projekti idee uudsus ja selle rakendamise võimalikkus teistes ettevõtetes.
Siseterviserada on Energialaeng