Meelemürkideta festival, kust ammutada häid ideid

Edu Akadeemiaga on Tokko aastaid korraldanud erinevaid sündmusi ja inimeste elusid ühel või teisel moel paremaks aidanud muuta. Sel aastal jõuti aga selleni, et kui sügisel ja talvel midagi enam teha ei saa, siis tuleb suvel teha – nii sündiski Enesearengufestival Hea Elu, mis toimub Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis.

Nii saab lisaks enesearengule nautida vaba õhku, mõnusat Eesti loodust ja samal ajal saab ka väärt teadmisi ning suhelda sarnaselt mõtlevate inimestega.

Suures pildis on festivalil kolm erinevat teemat: vaimne tervis, suhted ja kirg ehk kutsumus. Nende teemadega astuvad üles Mihkel Raud, Epp Kärsin, Inga Lunge ja mitmed esinejad veel, kes oma teadmisi jagavad. Õhtu lõpuks on mõnus olemine, kus Liisi Koikson teeb väikse kontserdi ja toimub ka ekstaatiline tants. Kusjuures üritus on alkoholivaba ja alkoholi joomist ei propageerita. “Suvine üritustekalender on sündmuseid täis, aga tihtipeale on seal palju joobes inimesi, kära ja ehk isegi kahtluseid. Hea Elu festivalil seda ei ole,” kinnitab ta.

Tokko sõnab, et oodatud on eelkõige inimesed, kes tahavad suhelda teistega, kes soovivad samuti elus edasi pürgida ning ühes või teises eluvaldkonnas midagi paremaks muuta.
Õpitud oskused tasub alati ellu rakendada, muidu on neist vähe kasu
Tokko rõõmustab, et inimesi, kes saavad aru, et midagi elus tasub muuta, on väga palju ning huvilisi tuleb juurde. See on hea, sest tihtilugu hakkavad inimesed end arendama alles siis, kui tervis on juba korrast ära, suhe on läinud katki või on käinud finantsiliselt ära suur pauk. Tegelikult on mõistlik seda olukorda ennetada.

Viimasel ajal on süvenenud eriti vaimse tervise probleemid. Seega on Tokko võtnud eesmärgiks festivalil jagada nõuandeid, mida ette võtta, et seda hoida.
Kui probleemid on sügavad, tasub pöörduda muidugi spetsialisti poole, ent festivalilt saab ikka nõuandeid ja nippe. Niisama kuulamisest pole aga Tokko sõnul kasu – õpitu tasuks kindlasti ellu rakendada.

Lõpetuseks soovitab Tokko nautida suve ning püüda vaadata seda, mis elus ehk täiendamist vajavad ning otsida neile lahendust. “Võibolla just enesearengufestivalil annab mõni esineja kätte teeotsa või nõuande, et seda eluvaldkonda parendada,” loodab ta.

Lavale astuvad:
Epp Kärsin – tingimusteta armastuse maaletooja, naudingute koolitaja, kes räägib festivalil teadlikust seksuaalsusest.

Vishen Lakhiani – Mindvalley asutaja ja tegevjuht ning kahe raamatu autor: “Erakordse elu kood” ning “The Buddha and The Badass”. Vishen viib läbi kuue faasi meditatsiooni.

Merit Raju – kirjanik, elustiiliettevõtja ja enesearengufestivali korraldaja. Festivalil räägib Merit julgusest ja viib liikumispausina läbi enda väljatöötatud uut jogastiili Slow Flow, mille baasiks on ühest poosist teise liikumine, hingamine ja helid, mis kõik koos võimsalt rahustavad närvisüsteemi.

Mihkel Raud – eesti muusik, kirjanik ja saatejuht jagab nõuandeid, kuidas ära hoida suhte kokkuvarisemist.

Marilyn Jurman – näitleja, jooga koolitaja, heaolunõustaja ja vaimse tervise teemadel kõneleja juhendab joogat.

Roland Tokko – Edu Akadeemia kaasasutaja, autor, laulukirjutaja ja “Silmapaistev noor eestlane” 2021 räägib tähendusrikkast elust – endale ja teistele.

Kristo Tuurmann – ettevõtja, eneseleidja ja iseenda kuningriigi kuningas peab loengu teemal “Kes ma olen?”

Raivo Ilmsalu – haavatav mees, abikaasa ja isa, individuaal-, paarisuhte- ja pereterapeut ning lapsevanemate koolitaja.

Inga Lunge – näitleja, autor ja hinnatud koolitaja räägib elukutsest ja kire leidmisest.

Dr Maibrit Loogna – arst, funktsionaalse meditsiini ekspert ja Avalon kliiniku asutaja. Ta põlvneb pikkade traditsioonidega arstide perekonnast ning praktiseerib ravikunsti juba neljandat põlvkonda.

Dr. Loogna on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna (2006) ja residentuuri sisearstina (2015) ning töötanud aastaid sisearstina erinevates haiglates. 2017-2019 läbis ta põhjaliku täiendkoolituse Funktsionaalse Meditsiini Instituudis USA's. Lisaks on ta end varasemalt täiendanud toitumisteraapia, Hiina meditsiini ja taimeravi, keha psühhoteraapia ja transpersonaalse psühholoogia vallas.

Rain Tunger – viib läbi ekstaatilist tantsu, et lõpetada festival meeleolukalt

Merike Villard – kogemuste kollektsionäär, kes avastab iseennast ja kasvab läbi inimeste ning erinevate olukordade. Ta on Jaapani taimeravi ja tervendusteraapiate terapeut-massöör, Shindo venitustundide juhendaja, sünnitoetaja, PranaSanna NTB hingamistöö juhendaja ja Dearmouring.

Arts kehatöö praktiseerija.

Liisi Koikson esitab mahe – elektroonilises kastmes läbilõiget oma parimatest lugudest, võttes arvesse festivali heatahtlikku loomust ja püüdes sellesse omalt poolt kirkaid värve lisada. Temaga on laval Raun Juurikas klahvidel, Marti Tärn basskitarril ja Martin Petermann löökriistadel.

Programm
Kutsumus & kirg
• Roland Tokko: Tähendusrikas elu – endale ja teistele
• Merit Raju: Kõik saab alguse julgusest
• Inga Lunge: Elukutse – minu kirg
• Kristo Tuurmann: Kes ma olen?
Keha, hing, emotsioonid
• Arst Maibrit Loogna, intervjueerib Rivo Sarapik: Loo ise oma tervis
• Merike Villard: Jaapani terveduskunst
• Andrus Kahn: Otsida elu mõtet või mõtestada oma elu ise?
Suhted & pere
• Epp Kärsin: Teadlik seksuaalsus
• Mihkel Raud: Kuidas ära hoida suhte kokkuvarisemine
• Pereterapeut Raivo Ilmsalu intervjueerib Merle Liivak
• Marylin Jurmaniga joogapaus
Õhtune programm
• Liisi Koikson Band
• Vishen Lakhiani: Kuue faasi meditatsioon
• Rain Tunger: Ekstaatiline tants

Piletid müügil Piletitaskus.