Eelised teiste kehaliste tegevuste ees:

1. Ajasäästlikkus – Tavaline HIIT-programm kestab 10 - 30 minutit, seega on see ideaalne treeningvorm inimestele, kelle vaba aeg on igapäevaselt väga piiratud või kes reisivad palju. Hästi struktureeritud tunniplaan võimaldab treeninguid väga täpselt ajastada, treeningkava intensiivsus teeb võimalikuks püstitatud eesmärkide saavutamise.

2. Vajalik on vähene treeningvarustus – HIIT-treeninguteks pole vaja spetsiaalset varustust, kuna suurem osa harjutustest tehakse enda keharaskusega. See tähendab, et treeninguid on lihtne teha kodus - kõik, mida vajad on treeningmatt, veepudel ja käterätik. Mõni treeningsari pakub võimalust kaasata harjutustesse näiteks hantlid või tooli. Hea treeningutulemuse saavutamiseks pole lisavahendid aga sugugi vajalikud. Treeninguid saab hõlpsasti kohandada, lisades jooksmise, rattasõidu või teisi aktiivseid tegevusi, mida saab harrastada kõikjal.

3. Tõhusus – HIIT-treeningud on võrreldes tavaliste kehaliste tegevustega palju tõhusamad, sest lühikese ajaga põletatakse kaloreid keskmiselt 25 - 30 protsenti rohkem kui teiste treeningliikidega. Kalorite põlemine jätkub ka pärast trenni puhkeolekus, sest HIIT tõstab võimsalt ainevahetuse kiirust...

Loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid