Nii sündis marsruudiplaan alustada Viljandist, kulgeda Peipsi äärde ja sealt mööda Setomaad Eesti lõuna­piirini ning edasi Valka. Laias plaanis sai teekond nõnda ka läbitud, ainult et alguses andis kaardi põhjal koostatud marsruut tee­pikkuseks 455 km. Tegelikult läbisime üle 600 kilomeetri, sest teel olles tekivad uued mõtted.

Meil oli tegu klassikalise jalgratta­matkaga – telk, magamis­kotid, potid-pannid ja muud matka­tarbed kaasas, et olla sõltumatu, sest jalgrattamatkal on keeruline ööbimiskohti broneerida. Ootamatusi muidugi ei maksa peljata ja juhuslikkusele tuleb oma koht jätta, sageli kingivad just ettearvamatud asjaolud matkal hetki, mis pikalt meeles püsivad...

Huvitavaid fakte matkast:

- Rahaline kulu oli kahe peale 250 euro ringis.

- Kestus 9 päeva, algus ja lõpp Tallinnas Balti jaamas.

- Marsruut Viljandi-Rõngu-Elva-Tartu-Varnja-Kavastu-Mehikoorma-Räpina-Värska-Saatse-Korela-Nedsaja-Koidula-Piusa-Võmmorski-Obinitsa-Vastseliina-Tsiistre-Ruusmäe-Murati-Ape-Mõniste-Kuutsi-Karisöödi-Eesti lõunatipp-Mehka-Saru-Hargla-Taheva-Koikküla-Valga.

- Distants kokku 630 km, sealhulgas rattaremondiks edasi-tagasi sõidetud 15 km ja kadunud asjade otsinguks kulunud 55 km tühisõitu. Seega oli rangelt võttes marsruudi tegelik pikkus 560 km, mis oli 105 km pikem, kui algselt sai maha märgitud.

Jaga
Kommentaarid