Meie hea enesetunne ja tervis põhineb kolmel sambal: toitumine, liikumine ja piisav puhkus. Tunnustatud toitumisnõustaja Kristin Salupuu sõnul on tasakaalustatud toitumisega võimalik tagada põhimõtteliselt kõik eluks vajalikud vitamiinid- ja mineraalained. „Kui kehas on mõne toitaine puudus, siis on ka keha vastupanuvõime haigustele nõrgem,“ nendib ta. Kristin räägib, et suur osa inimestest saab toidust küll piisavalt või isegi liigselt energiat, kuid valede toiduvalikute tõttu on menüü üsna vitamiinide - ja mineraalainete vaene. Õige toitumisega on võimalik toetada oma mikrobioomi kasulike bakterite kasvu ja pärssida kahjulike oma. See aitab suurendada organismi vastupanuvõimet. „Tasakaalustatud toitumise kõrval on oluline ka liikumine ja puhkus, et energiat jaguks ka talvel,“ jagab Kristin näpunäiteid talvele tervene vastu astumiseks.

Toitumisnõustaja Kristin Salupuu. Foto Julia-Maria Linna

Bioaktiivsed ained

Ometi võib talvine periood meie laiuskraadil elajatele pidevast hämarast ja päikesevaesest ajast tulenevalt mõjuda kurnavalt. Lisaks tasakaalustatud ja tervislikule toitumisele aitavad organismil viirustega võidelda meie rahvameditsiinist ja loodusravist tuntud tegijad must pässik ehk chaga, raudrohi, mesi, aaloe, astelpaju ja männikasvud, mis kahes erinevas kombinatsioonis kokku saanuna tervitavad tarbijaid Chaga Health Immuno Eliksiiris ja Chaga Health Elemental Eliksiiris.

Chaga eliksiirid said alguse ühe Tõrva perekonna loost, kus eliksiiri kasutati raske haigusega võitluses. Esialgu koduseinte vahel valminud eliksiirist on tänaseks moodsa tehnoloogia abil saanud bioaktiivseid aineid sisaldav toidulisand, mis just praeguses talvises kaamoses tõelise energialaenu annab, organismi toetab ja selle vastupanuvõimet tõsta aitab.

Eliksiiri retsepti tootearenduses osalenud doktor Anu Adermann selgitab, et must pässik ehk chaga on äärmiselt tugev antioksüdant, mis tervise seisukohalt tähendab, et see aitab võidelda meie kehal vabade radikaalidega. „Lihtsustatult selgitades aitabki see meie immuunsust tõsta, võidelda haigusetekitajatega ja astuda vastu enneaegsele vananemisele. Samuti sisaldab must pässik B-grupi vitamiine ja proteiine,“ avab dr Adermann Chaga eliksiiride tervistavaid omadusi.

Loodusest ravimtaimedega kaasa tulnud väe on alles aidanud hoida tänapäevane ravimtaimede töötlemise tehnoloogia. Kuna aina enam pööravad tarbijad tähelepanu enda tervise hoidmisele ja probleemide ennetamisele, on chaga eliksiir üks uus ja innovatiivne võimalus enda immuunsuse tõstmiseks ja organismi turgutamiseks.

SOODUSKOOD selle artikli lugejatele on ‘TERVIS20', millega saad kõikidelt Chaga Healthi toodetelt 20% allahindlust. Vaata lähemalt: chagahealth.eu

Jaga
Kommentaarid